FREIJA, VERDANI и SHAMBLESS с общ концерт

shambless, freijaНа 09 ноември сцената на клуб „Mixtape 5“ ще бъде споделена от три на пръв поглед различни пейгън, фолк, блек метъл проекта. Обединени от любовта си към мистиката на музиката, FREIJA, VERDANI и SHAMBLESS ще изнесат специален лайф, чиито рамки се простират от атмосферичен ритуален ембиънт  до фолклорен и тежък метъл с чисти вокали и бойни рогове. Концертът е с начален час 20 ч. Заповядайте!
Ето и малко информация за групите…

* FREIJA *
Музикален проект, съчетаващ акустични китари с класически вокали, както и автентични ритуални перкусии. В репертоара на групата влизат интерпретации на фолклорни песни от скандинавските страни и Финландия, както и съвременни песни в тази стилистика. Тематичното ядро е съсредоточено върху скандинавската митология, в която ярко се открояват образите на богинята Фрея и нейния любим Одър, когото тя неуморно търси.
През годините музикантите участват в много метъл групи и проекти като Magic of the North (Bulgaria), Ocean souls (Finland), Tsar Stangra (Canada) и други. Идеята за създаването на Freija се ражда през 2016г. във Финландия в градчето Kitee – родния град на световноизвестната група Nightwish. Freija са участници през три поредни години във фестивала Kitee International Music and Art festival. Именно Финландия – красотата на Карелската гора и мистичните бели нощи – вдъхновява раждането на проекта. Концертната дейност на Freija е съсредоточена предимно върху исторически средновековни и антични фестивали, както и разнообразни събития с фентъзи насоченост, като подготвя и свои шоу – спектакли.
* Verðandi *
Нов пейгън метъл проект от София с участието на добре познати музиканти от ъндърграунд сцената, който съчетава сурови рифове, екстремни вокали и шепота на норните от скандинавския свят. Самото име е взето от нордската митология, с което е назована една от трите норни – повелителките на съдбата, осигуряваща времепротичането на настоящето. Творчеството на бандата, вдъхновено от древните европейски култове, представя духа на всемогъщата езическа действителност.

* SHAMBLESS *
Безспорно един от от най-самобитните проекти в бъларската (а и не само) сцена – Shambless ще представи своята визия за екстремен метъл – дълбок, многопластов и атмосферичен, с множество дуум, дет и блек влияния с фентъзи атмосфера и изчистена концепция. За почитателите на родната екстремна сцена  Shambless са познато и обичано име, с четири албума зад гърба си и множество концертни изяви.

Shambless @ bandcamp
Shambless @ FB

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото