FIN BULGARIA работят по нов студиен албум

 FIN BULGARIA е българска траш метъл група, основана от Стоян Къев през лятото на 2013-та. Тя винаги включва по двама члена от начало до сега. За краткото време, в което съществуват, бандата издава два студийни албума “Beton“ (2014) и “Karatecnica“ (2015). В момента групата работи по новия си проект “Готварска книга“. Албумът се очаква да излезе до начало на 2016-та.

Разкажете ни малко повече за “Готварска книга“. С какво той ще бъде по-различен от останалите ви албуми?
До тук са готови четири песни. Албумът сам по себе си се отличава с това, че две от песните ни са дуети, а най-голямото ни постижение в този албум е песента с David Reece (BONFIRE, екс-ACCEPT), която носи името “I’m here. Та, това се очаква да е най-дългият ни албум. Надяваме се да е готов до началото на 2016-та. Определено ще има още изненадващи дуети в този албум. Една изненада, която пазехме за края на годината за този албум – ще има официално видео. Засега толкова.

А как протича работният процес около албума? Как върви?
Супер, забавляваме се на макс. Всичко тече нормално. Търсим нови идеи за следващите песни. В този албум комедията ще преобладава, но по-далеч от траш метъла няма да мърдаме.

Планирате ли някаква концертна дейност след издаването му, за да го промотирате?
Дискове ще има, то винаги има. Концертът не ни е приоритет. Ако ни поканят иначе на фест – там сме. Като цяло не сме типична банда. Ние все пак сме третото поколение метъл артисти и е време да излизаме от ъндърграунда.

Музиката ви носи ли някакво послание и ако да, какво?
Да. Ние сме много против  чалгата и идиотщината в тази страна, която ни заобикаля. Макар и комични да са песните ни, всяка една носи определено послание. Просто обърнете внимание на текстовете ни. Има ги в нета.

А доволни ли сте от постигнатото до тук?
Да, много. Правим това, което ни харесва и ще продължавамe да го правим. Thrash metal до край.

  1. #1 написан от Анонимен (преди 5 години)

    стоянчо аз не харесвам тази музика,това викане това дерене аз си обичам българската народна музика, но аз съм от старото поколение мен не ме гледаи. ако деиствително имаш фенове,продължавай да се занимаваш с този вид музика. но трябва да те поздравя, че си опорит и се занимаваш снещо, пожелавам успех и милион фенове.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото