Филмът „The Blood“ може да бъде гледан онлайн

960x960_4Вълнуващият късометражен анимационен филм „The Blood“ на талантливия български режисьор и аниматор – Велислава Господинова вече може да се гледа свободно онлайн (тук). Филмът включва оригинална музика, композирана от българската етно-ембиънт/ алтърнатив метъл банда smallman и спечели награди от няколко международни филмови фестивала.

Филмът представя становище чрез ясно изразената режисьорска гледна точка. Чрез него Велислава апелира обществото и провокира реакция срещу терора, войната и насилието във всички техни форми.

По динамичен и драматичен начин историята разкрива връзката между живота, смъртта и техния неизменен спътник – кръвта. Освободена от телесния затвор на мъртвите, тя поема своя собствен път, нараства и като огромно чудовище обгръща и завладява целия свят. Върти се ведно със Земята и тържествува в името на смъртта. А колко малко от същата тази кръв е нужно, за да се върне живота!

Подходът към създаването на филмовия саундтрак не е класически. Велислава се обръща към smallman за написването на оригинална музика, с главната цел зрителят да бъде пренесен убедително, чрез всичките му сетива, в мрачната и драматична атмосфера на филма.

Това е рядък случай на сътрудничество между анимационен режисьор и метъл банда у нас, което поражда идеи относно възможността независими режисьори и групи да споделят обща публика.

След като беше официално селектиран и прожектиран на повече от 30 международни филмови фестивала, спечелил няколко награди и номинации, сега „The Blood“ е достъпен за гледане от всички. Българската публика го гледа ексклузивно в София по време концерта-промоция на третия албум на smallman „Envision“, който се състоя на 31 май 2014.

Велислава публикува филма официално освен в нейния Vimeo канал и в своя уебсайт.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото