Фен – арестуван заради текст на EXODUS

Целият траш метъл свят тръпне в очакване на новия студиен албум на Exodus. Някои обаче си изпатиха от по-старото им творчесто. Фен от Greenville, Кентъки, бил арестуван и в момента е в затвора заради публикуването на текста на ‘Class Dismissed’ на Exodus.

Семейството на 31-годишния James Evans споделя, че той често е публикувал текстове и видеа на свои любими песни, но никога не са предполагали, че това ще го вкара в затвора. На 24 август той е споделил следния цитат: „Student bodies lying dead in the halls, a blood splattered treatise of hate. Class dismissed is my hypothesis, gun fire ends in debate.“  Явно този откъс е сметнат като заплаха, защото са постъпили множество сигнали в училището Muhlenberg – уж терористичните помисли на Evans били сметнати като „заканване да убие ученици и персонал в училището“.

Ето какво казва самият китарист Gary Holt по темата:

Идеята, че един индивид в тази велика държава би могъл да бъде арестуван само заради публикуването на текст на песен, е нещо, което никога не съм вярвал, че може да се случи в едно свободно общество. James Evans просто е пуснал текст на група, която харесва, и е бил заключен заради това. Песента ‘Class Dismissed (A Hate Primer)’ беше написана през погледа на един луд и няма нищо общо с този вид извратено поведение. Вдъхновението да напишем песента дойде от касапницата във Virginia Tech от  Seung-Hui Cho, и спряхме да я свирим наживо след стрелбата в Sandy Hook, защото не искахме да изглежда безсърдечно.
След като някои от нас в Exodus сме родители, тези неща се случват по-близо до нас, това е страхът на всеки родител. Тези моменти са част от кошмарите, и животът, както и музиката, не винаги са красиви. Но когато започнем да прекаляваме с реакциите за неща като текстове на която и да било банда и да арестуваме хора, го превръщаме в параноя и сме на път да станем Оруел-ско общество.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото