FELLWARDEN с нов албум и първи сингъл от него

Британският атмосферик блек метъл проект Fellwarden анонсира издаването на своя трети албум. Творбата носи името „Legend: Forged In Defiance“ и ще излезе официално през месец юни.

Fellwarden е проект, роден през 2014 година. Това е отроче на фронтмена на пионерите Fen Frank „The Watcher“ Allain и предлага уникална смесица от атмосферичен блек метъл, вдъхновен от иконични групи като Moonsorrow и класически епичен метъл, повлиян от творчеството на Manowar.

С тематичен фокус върху пейзажите, фолклора и митологията, музиката на Fellwarden цели да потопи слушателите в безвременните светове на древните духове и историите за саможертва. Дискографията на проекта включва два пълноформатни албума („Oathbearer“ и „Wreathed In Mourncloud“), резониращи темите за чест и достойнство. Предстоящото издание „Legend: Forged In Defiance“ е концептуален албум, базиран на романа на David A. Gemmell и включва разказ за дълг и издръжливост. Албумът е записан основно от Frank Allain, но същевременно е плод на съвместна работа, подпомогната от участието на талантливи музиканти като Alasdair Dunn и Mark Harrington, както и от разказвача Sean Darling. Всяка песен представлява стена от крепостта от книгата на Gemmell и подсилва завладяващото изживяване на албума.“

„Legend: Forged In Defiance“ включва следните песни:

01. Exultance
02. Despair
03. Renewed Hope
04. Desperation
05. Serenity
06. Death
07. Hope Renews Again

Албумът е записан на няколко сесии. Китарите и вокалите са записани в Shockwave Studios от Frank Allain през 2022 година. Барабаните са записани в Neon Fable Studios от Scott McLean в периода 11-13 август 2022, а басът – в студио Phantasm Studios от Mark Harrington в края на 2022 и началото на 2023 година.

Смесването и мастерирането са дело на Chris Fielding в Skyhammer Audio. По фотографиите и лейаута работят съответно Artur Tarczewski и Valkenstijn.

Първият сингъл от албума е откриващата песен „Exultance“, като може да я слушате долу.

„Legend: Forged In Defiance“ излиза на 14 юни чрез Eisenwald.

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 1 месец)

    Предните издания са уникални…Новият албум също се очертава да е ДУХОВЕН…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото