ENSIFERUM записват нов албум

Слуховете около нов албум на Ensiferum витаеха във въздуха от доста време насам, но ето, че групата сега ги потвърждава официално с факти. Между европейските си участия и тези в Япония по-късно, финландците са намерили време да работят върху шестия си студиен албум. Той е и дебютният им за Metal Blade Records. Плановете са записите да се случат през септември и октомври, за да получим готов продукт в началото на 2015г. Групата ще работи с продуцента Anssi Kippo в Astia Studio във Финландия.

Басистът Sami Hinkka коментира:

Казват, че времето лети, когато си прекарваш добре и не можем да сме по-съгласни. Бяхме доста заети да обикаляме света, след като последният ни албум излезе преди няколко години. Между турнетата работихме здраво върху новите песни и сме горди да обявим, че Ensiferum ще влязат в студио отново след летния фестивален сезон.
В новия албум ще сведем всичко до 11 – ще бъде бърз, яростен, епичен и пълен с изненади, но, разбира се, няма да липсват и класическите Ensiferum елементи.

Ще работим с единствения по рода си Mr. Anssi Kippo. Пре-продукцията вече тече – и то много добре – и след няколко седмици ще запишем друго демо с изцяло нови песни. След това ще се заемем с подробностите, за да сме сигурни, че всички фенове на всички контитенти ще държат най-добрия фолк метъл албум, правен някога, в ръцете си. Очаквайте повече информация!

Звучи доста обещаващо.. Следете ни за повече подробности!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото