Dream Theater разкриха нов бокс сет

The Studio Albums 1992 – 2011” събира 10 класически албума от номинираните за Grammy рок икони Dream Theater.

Сетът от 11 диска включва забележителни албуми в прогресив метъла като сертифицирания от RIAA със злато албум от 1992-ра “Images And Words” и разбилия класациите от 2009-та “Black Clouds & Silver Linings”.

“The Studio Albums 1992 – 2011” ще се появи на пазара на 30-ти юни.

Roadrunner Records анонсираха издаването на страхотен бокс сет от легендарните Dream Theater. “The Studio Albums 1992 – 2011” ще бъде на пазара от 30-ти юни.

The Studio Albums 1992 – 2011” събира първите десет студио албума от разтърсващата повече от две десетилетия кариера на Dream Theater, от излезлия през 1992-ра класически, сертифициран от RIAA със злато, албум “Images And Words” до този от 2011-та, номиниран за Grammy “A Dramatic Turn Of Events”.

Отдавна известни с едни от най-смелите живи изпълнения в рока, Dream Theater в момента са към средата на маратона “An Evening With Dream Theater – Along For The Ride World Tour”( част от него и датата в София), в който се съдържат самостоятелни европейски концерти и участия във фестивали през предстоящото лято. За повече информация, посетете www.dreamtheater.net/tour.

С общи продажби от над 10 милиона албума и DVD-та разпространени по целия свят Dream Theater отдавна са се наредили сред гигантите в хард рока. Записи като сертифицирания от RIAA със злато “Images & Words” от 1992-ра (в който се съдържа направилия пробив в топ 10 сингъл “Pull Me Under”) и двойния “Six Degrees Of Inner Turbulence” от 2002-ра са донесли на бандата от Лонг Айлънд безбройни похвали за техния фантастичен синтез на мелодичната сила и виртуозно експериментиране,  включително и това, че са обявени от Rolling Stone за една от топ 10 ”най-добри прогресивен рок групи за всички времена”.

Dream Theater се присъединяват към Roadrunner през 2007-ма и от тогава пускат серия от забележителни албуми, всеки от който разкрива зашеметяващи нови музикални страни и креативни начини. “Black Clouds & Silver Linings” от 2009-та прави значително постижение, дебютирайки на шестото място в Billboard 200 – най-високият дебют на запис на бандата в класацията до сега.

През 2010-та Dream Theater се намират на кръстопът в кариерата си след напускането на един от основателите на групата, барабаниста и продуцент Mike Portnoy. За да запълнят неговото привидно невъзможно да се запълни място, бандата започва амбициозно търсене – процес документиран в YouTube серии с висок рейтинг – което завършва с попълнението на талантливия Mike Mangini. Най-важното е, че предизвикателството подтиква Dream Theater към удивителни артистични висоти със забележителния “A Dramatic Turn Of Events” от 2011-та , спечелвайки на бандата първата им номинация за награда Grammy (в категорията “Best Hard Rock/Metal Performance”). Подчертан от сингъла “On The Back Of Angels”, албумът се доказва като един от най-успешните на групата, дебютирайки в топ 10 на класациите в 14 страни, включително и Billboard 200. Нещо повече, “A Dramatic Turn Of Events” е приветстван за своята амбиция, заплетеност и абсолютна мелодична сила, като японското списание BURRN! го нарича “най-добрия албум на годината”.

Записът “Dream Theater” от 2013-та – който не е включен в “The Studio Albums 1992 – 2011” – направи грандиозен дебют още с издаването си, както в САЩ, така и в останалата част от света. Албумът влезе в класацията на Billboard за хард рок албуми на първо място, докато едновременно с това се появи на седмо място в общия Billboard 200 – третият последователен дебют в топ 10 за Dream Theater. Освен това “Dream Theater” донася втора номинация за Grammy за сингъла “The Enemy Inside” в категорията “Best Metal Performance”.

“Dream Theater”, който е записан в Cove City Sound Studios в Глен Коув, Ню Йорк заедно с продуцента John Petrucci и музикалния инженер Richard Chycki (Aerosmith, Rush), маркира брилянтна нова глава в историята на винаги търсещата приключения група. Rolling Stone хвали колекцията като “раждането на нова ера в кариерата на бандата”, докато Loudwire посочва “Dream Theater” като един от “10-те най-добри метъл албуми за 2013”, а Noisecreep избира записа за един от “10-те най-добри издания на винили за 2013”.

Dream Theater са: John Petrucci (китара, един от основателите), John Myung (бас, един от основателите), James LaBrie (вокали), Jordan Rudess (кийборд) и Mike Mangini (барабани).

За повече информация посетете:
www.dreamtheater.net
www.facebook.com/dreamtheaterofficial
https://twitter.com/dreamtheaternet
www.myspace.com/dreamtheater
www.youtube.com/dreamtheater
www.roadrunnerrecords.com

Колекцията “The Studio Albums 1992 – 2011” на Dream Theater ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

DREAM THEATER “THE STUDIO ALBUMS 1992-2011” (Roadrunner) Дата на издаване: 30-ти юни

Диск 1: “IMAGES AND WORDS” (1992)
Диск 2: “AWAKE” (1994)
Диск 3: “FALLING INTO INFINITY” (1997)
Диск 4: “METROPOLIS PT. 2: SCENES FROM A MEMORY” (1999)
Дискове 5 & 6: “SIX DEGREES OF INNER TURBULENCE” (2002)
Диск 7: “TRAIN OF THOUGHT” (2003)
Диск 8: “OCTAVARIUM” (2005)
Диск 9: “SYSTEMATIC CHAOS” (2007)
Диск 10: “BLACK CLOUDS & SILVER LININGS” (2009)
Диск 11: “A DRAMATIC TURN OF EVENTS” (2011)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото