Dragonland влизат в студио през май

Шведските симфонични пауър метъли Dragonland ще влязат в Hansen Studios в Рибе в Дания на 31-ви март, за да започнат записа на петия си албум, който ще излезе през август чрез немската AFM Records. За записа ще се използват няколко различни студиа, като Джейкъб Хансен ще добави и своята магия. Ще бъдат записани дванадесет песни, а музиката ще е по дълбока и прочувствена история, започваща от края на излезлия преди девет години втори албум на групата Holy War.

„След като пет години събирахме идеи и писахме текстове и музика, вече виждаме светлината в края на тунела” коментира китаристът на Dragonland Олоф Мьорк.

След Astronomy осъзнахме, че трябва повече да развием музиката си, за да не станем група, която издава албуми всяка година, сякаш излезли от един и същи калъп. Така че още отначало идеята беше такава: Как би се получил метъл албум, с фентъзи основи и уважение към този литературен жанр; албум, който наистина се опитва да бъде сериозен и да обогати този фантастичен свят, вдъхновен от хилядолетните митологии на човека.

„И дума не можеше да става за неокласически албум с подчертано бомбастични клишета за воини в стомана. Вместо това разгледахме мелодиите и звуците от различни нови и стари фентъзи филми, както и страшно много музика от компютърни игри, за да може музикалният аспект да пропие истинско фантастично усещане. А и както казах, купчини книги за всеки митологичен разказ от Гилгамеш до Енеида ни дадоха истинска и достоверна среда за историята.”

„Албумът е концептуален във всеки аспект и ще си сътрудничим с много талантливи художници, майстори в този жанр, за да съживим нашия свят визуално. Скоро ще разкрием още по тази тема.”

„Пригответе се да бъдете погълнати от свят на вълшебна фантазия и песни за вихрена магия още тази година”

Сред заглавията, които се очаква да включва новият албум, са The Tempest, A Stranger I Know, The Shadow of the Mithril Mountains и A Thousand Towers White.

Четвъртият албум на DragonlandAstronomy излезе през ноември 2006-та чрез Century Media Records. Продължението на Starfall от 2004-та беше записано в Studio Fredman (In Flames, Hammerfall, Dimmu Borgir) в Гьотеборг с продуцент Фредрик Нордстрьом. Картината на обложката е дело на Никлас Сундин, който е работил с Arch Enemy, In Flames, Dark Tranquility и други.

Трейлър на новия албум на Dragonland:

Пълно демо на The Shadow of the Mithril Mountains:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото