DOG EAT DOG – “Brand New Breed“ (2017)

dogeatdog-brandnewbreed DOG EAT DOG наскоро забиха за трети път в България. По обясними причини, не ги гледах, но пазя страхотни спомени от мелетата в “Mixtape 5“ от предишните им два концерта. Оказа се, че настоящето им турне е било в подкрепа на новото им EP, което е излязло по-рано през 2017 г.

 В “Brand New Breed“ има 4 парчета, които на хартия би трябвало да разпалят носталгията по 90-те и музикалния миш-маш на групата, но това просто не се получава. “XXV“ стартира с олдскуул хип-хоп бийт ала House Of Pain, преди да се включат китарите и саксофонът, а вокалистът John Connor се е постарал да превърне припева в игра на надвикване с публиката по концертите “When I say DOG, you say EAT, DOG (EAT) DOG…“ и прочее тривиалности. Резултатът е полузадоволителен. “Vibe Cartel“ е доста по-агресивно, по-хардкор и определено е най-доброто парче в EP-то.

 DOG EAT DOG са вкарали и малко реге/дъб атмосфера в “Lumpy Dog“, чиято дължина надхвърля 5 минути и макар парчето да не е лошо, просто липсва завършващият щрих. “Emoji Baby“ също има своите добри моменти, но текстът звучи наивно и вокалите на припева са абсолютно ужасни, дори бих ги нарекъл дразнещи.

 Респект за DOG EAT DOG, че не са хвърлили кърпата, но “Brand New Breed“ е предимно досада, отколкото енергия. Разбира се, това както винаги е само моето лично мнение. Сигурен съм, че има хора, на които ще им хареса, но аз лично едва ли някога пак ще си пусна коя да е песен от този самиздат.

 You better keep that EP outta my head…

Препоръчителни песни: “XXV“, “Vibe Cartel

 Оценка: 5.25/10

 Автор: Илиян Иванов (Scraggled Music)

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото