ДЕЙВИД ГИЛМОР издава нов студиен албум

david gilmour MASTER SLEEVE_CD_rgb_mДейвид Гилмор обяви официално, че новият му солов албум ще се казва „Rattle That Lockи ще излезе в петък, 18-ти септември, 2015г. от лейбъла Columbia Records (Sony). Албумът ще бъде издаден у нас в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Албумът излиза в 4 различни формата на физически носител и в дигитална версия: CD формат с твърди корици, винил (LP) издание, двойна делукс версия на CD & DVD и двойна делукс версия на CD & Blu-ray формат.

Днес (17/07) се състоя и радио премиерата на пилотния едноименен сингъл от албума. „Rattle That Lock“ съвсем скоро ще бъде наличен за предварителни поръчки, както в iTunes за дигитална версия, така и на физически носител в онлайн магазина: www.musicmall.bg

В допълнение към новината за новия албум, Дейвид Гилмор обяви четири концерта през 2016-та в Северна Америка, след 10-годишно отсъствие от сцената отвъд Атлантика. Турнето “David Gilmour Live 2016” ще се състои през март и април следващата година с концерти в Лос Анжелис, Торонто, Чикаго и Ню Йорк.

“Live 2016” ще се първата сценична изява на Гилмор в Америка от 10 години, след турнето “On An Island”, състояло се през 2006-та година. Концертите в Америка, ще бъдат предшествани от европейското турне на Дейвид Гилмор тази есен през септември и октомври, което ще премине през Хърватия, Италия, Франция, Германия и Великобритания.

„Rattle That Lock е четвъртият солов албум на Дейвид Гилмор, след последния студиен проект „On An Island“, излязъл през 2006-та година и достигнал първо място в британската класация за продажба на албуми. Основният текстописец в албума е съпругата на Гилмор – Поли Самсън. Албумът е копродуциран от Дейвид Гилмор и Фил Манзанера от Roxy Music. Обложката на „Rattle That Lockе създадена от Дейв Стансби от „Creative Corporation“ с творчески директор Обри Пауъл за „Hipgnosis“.

 

RATTLE THAT LOCK съдържание:

1) 5 A.M (Gilmour)

2) Rattle That Lock (Gilmour/Samson/Boumendil)

3) Faces Of Stones (Gilmour)

4) A Boat Lies Waiting (Gilmour/Samson)

5) Dancing Right In Front Of Me (Gilmour)

6) In Any Tongue (Gilmour/Samson)

7) Beauty (Gilmour)

8) The Girl In The Yellow Dress (Gilmour/Samson)

9) Today (Gilmour/Samson)

10) And Then…..(Gilmour)

Пилотният едноименен сингъл от абума Rattle That Lock” направи радио премиера тази сутрин в ефира на радио BBC 2. Сингълът вече е наличен във всички дигитални платформи за легален даунлоуд и стрийминг услуги. Песента започва с кратък джингъл, който звучи в железопътните гари във Франция. Дейвид Гилмор записва сам мелодията с помощта на iPhone, докато чака на гара Екс-ан-Прованс. Текстът, създаден от Поли Самсон е вдъхновен от Книга Втора от „Изгубеният свят“ на Джон Милтън. В записите на песента участват още хорът „The Liberty“ и певиците Мика Парис и Луиз Маршал.

www.davidgilmour.com

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото