DEVILDRIVER подготвят кънтри албум с кавъри, включващ над 25 гост-музиканти (Интервю)

 Миналата Dez Fafara (DevilDriver)година DEVILDRIVER издадоха новия си студиен албум “Trust No One“, а съвсем скоро тръгват на обиколка из Европа. Това бяха и главните причини, поради които се свързахме с емблематичния Dez Fafara, за да проведем един наистина приятен разговор, който може да прочетете по-долу.

Здравей, Дез. Благодаря ти, че се съгласи да дадеш това интервю. Как си и какво ти предстои днес?
Здрасти. У дома съм и се чувствам добре. Приготвям се за предстоящите репетиции. Ще направим няколко шоута с DANZIG и MINISTRY. Освен това, наскоро бяхме в студиото.

Върху какво работихте в студиото?
Работим върху нещо наистина специално, което ще излезе следващата година. Не е нов албум, а нещо наистина готино. Нещо, което никой досега не е правил.

“Trust No One“ излезе преди почти година. По какъв начин се различава от останалите ви творби?
Като цяло, има нещо общо с предишните ни неща. Притежава емблематичния ни звук, но в същото време се различава доста от останалите албуми. Искахме да създадем нещо, съдържащо здрав груув и да се отдалечим от миналото и това, което другите хора правят. Очевидно е, че успяхме, защото дискът е най-продавания в дискографията ни. Много сме развълнувани за което.

До момента, DEVILDRIVER не са издавали концертен албум. Смятате ли да запишете такъв в близкото бъдеще?
Да, много бихме се радвали да го направим. Никога не сме издавали такъв, а винаги сме искали. Смятам, че това ще се случи в следващите няколко години.

Върни ни към момента, в който започна да слушаш метъл.
Бях на училище и се прибрах у дома. Попаднах на музикалната колекция на нашите и чух STEPPENWOLF, LED ZEPPELIN, THE DOORS, CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL. Когато бях млад, си купих албум на KISS. Тогава открих и пънк рока, а след това и MOTORHEAD. Имам доста разнообразен музикален вкус. Мога да започна деня с малко джаз и да го завърша с блек метъл. Също така, обичам кънтри.

Третият ви албум “The Last Kind Words“ излезе през 2007 г. Синът ти Simon е гост-вокалист в творбата. Как по-точно се случи това?
Ами, детето беше в студиото и искаше да го направи. А никога не можеш да кажеш ‘не’ на детето си за такова нещо. Справи се много добре и ми показа видео на една банда, в което фронтменът беше малко дете.

Не е трудно да се забележи, че имаш доста татуировки. Кои от тях са най-специални за теб?
Оценявам въпроса. Името на жена ми Anastasia е написано на дясната ми ръка. Също така, имам ‘So Cal’ на ръката си, за да ми напомня за дома, когато съм далеч от него. Напомня ми, че ще се завърна в най-красивия щат в цялата страна – Калифорния. Винаги си мисля за жена ми и за там, откъдето идвам.

Какво предпочиташ – да четеш книги или да гледаш филми?
Аз съм визуален човек и харесвам да гледам филми. Страдам от СДВХ [бел. авт – Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност], та четенето на по-обемни книги не ми се получава.

От какво най-много се страхуваш?
Нямам много страхове, но най-големият ми е да премина през живота си без жена ми.

С DEVILDRIVER ще направите нещо уникално – албум с кънтри кавъри. Откъде почерпихте тази идея и защо точно кънтри? Защо не пънк или нещо друго?
Всъщност, това е добър въпрос. Докато растях, много обичах пънк рок и бих се радвал да го направя. Но ето защо ще бъде кънтри. Хората в Европа и Обединеното кралство не осъзнават, че когато се качиш в тур-бус в САЩ е неизбежно да чуеш кънтри. Хората го обичат. Уважават го. Една от песните, които ще включим в албума ни с кънтри кавъри е “Ghost Riders In The Sky“ на Johny Cash. Пях в кабината на Johny в Тенеси и записвах със сина му John Cash Carter. Randy Blythe от LAMB OF GOD също участва в песента. Има доста гости в изданието – над 25. Някои от тях са печелили Грами. Това никога не е било правено досега. Ние харесваме да правим нещата по различен начин.

Ако можеше да притежаваш супер сили, коя по-точно би си избрал?
Бих дал храна и дрехи на всички по света.

Коя е най-голямата пречка срещу която сте се изправяли като група и как успяхте да я превъзмогнете?
Както при всяка една друга група, най-голямата пречка сме самите ние. Някои банди се разделят заради това. Ако имам някого в бандата си, който отива на турне и дори не иска да се среща с хората и не желае да си прекарва добре, то просто мястото му не е при нас. Така виждам нещата.

Какво знаеш за България?
Чувал съм само добри неща и смятам, че е красива. Бил съм почти навсякъде. Нещото, което най-много обичам в пътуването е, че винаги се срещам с нови хора, сблъсквам се с нови култури, опитвам нови храни и т.н. Нямам търпение да ви посетя в най-скоро време.

Има ли нещо друго, което искаш да кажеш, но нямаше възможност?
Искам да благодаря на теб и всички, които са ме подкрепяли през кариерата ми. Неповторимо е. В бизнеса съм от почти 20 години. Никога няма да ви разочаровам и ще правя музика за всички. За нас значи много, че феновете ни харесват нашите песни. Ще бъда там за вас, докато вие сте там за мен.

Благодаря ти за отделеното време, Dez. Пожелавам ти всичко най-добро и довиждане!
Прекарах си страхотно, братко. Благодаря ти! Пожелавам ти приятен ден. Ще се видим!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото