DARK FUNERAL за първата си репетиция с Themgoroth от 1996 насам

Шведскata Black metal банда Dark Funeral в момента репетира сериозно за предстоящото си шоу по случай 20-та им годишнина. Както вече знаете, то ще се състои в Стокхолмския Klubben на 3 май 2014 година. Това шоу ще бъде и първият концерт на групата с Themgoroth като гост-вокалист след почти две десетилетия. Ето какво споделиха в специално изявление за феновете си самият Themgoroth и лидерът на групата Lord Ahriman.

Lord Ahriman:

Наистина е много специално за мен да имам толкова много гости от нашето мрачно минало, които да обединят своите сили. За последно споделих една сцена с Themgoroth  в средата на 90-те, когато за първи път свирихме на германския фестивал Under The Black Sun . Сега , почти 20 години  след издаването на първото ни MCD чрез Hellspawn Records под лейбъла на Blackmoon (R.I.P.) , който сформирахме заедно, се чувствам наистина специалано да свиря с всички тези музиканти отново. Въпреки че David много ще ни липсва , все пак бъдете сигурни, че това ще бъде шоу, което ще се помни.

 

 

Ето какво споделя Themgoroth :

 Въпреки че не поддържахме контакт през годините, винаги съм бил впечатлен от амбицията и решителността на Dark Funeral. Чрез упоритата си работа те успяха да се превърнат в едно от най-уважаваните имена в жанра. Горд съм, че съм бил част от тях. Когато Lord Ahriman се обади и ме попита искам ли да пея на това уникално събитие нямах никакви съмнения, че това е добра възможност да покажа признателността си към феновете и окончателно да се разделя със сцената.

 

 

В свободното си от репетиции за предстоящото шоу време, Dark Funeral усилено работят върху новия си албум и обещават скоро още новини.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото