BRIAN MAY застава пред камерите на BTV

BrianMayЛегендарният китарист Брайън Мей поставя началото на новия сезон на предването „НепознатиТЕ“ по BTV. Пред журналиста и продуцент Георги Тошев  музикантът разказа за работата си с Queen, за сътрудничеството си с покойния Дейвид Боуи и как точно избира гласовитата Кери Елис за своя партньорка в поредица концерти

Филмът ще бъде излъчен броени дни преди първия концерт на Брайън Мей у нас, който ще се проведе на 16 март (сряда) 2016 г., 20:00 ч., Зала 1 на НДК.
Как е създадена една от най-големите групи на ХХ век? Как Queen успяват да продадат над 350 милиона албума и да създадат песни, които се превръщат в химни на няколко поколения, какво остава скрито зад успеха, приятелството, тайния живот на Фреди Меркюри и как финалиста на „American Idol“ Адам Ламбърт го замени на сцената през последните години, ще разберат зрителите тази неделя. „Queen: легендата продължава“ е първият филм от новия сезон на поредицата „непознатиТЕ“, която се завръща от 6 март в 12,30 ч. в ефира на BTV.

В първия епизод на филпродуцентът Георги Тошев, заедно с оператора Румен Василев и режисьора на монтаж Илиян Диков ще ни разкажат за началото и звездните години на британската група, за първия им пробив в американските класации, за истинските отношения в групата и работата с легендарния Дейвид Боуи. Благодарение на личния архив на създателя на групата, китаристът и композитор Брайън Мей и Анимато мюзик, зрителите ще видят уникални снимки и редки интервюта с членовете на Queen, ще научат повече за живота на групата и ще чуят техни концертни изпълнения. Във филма ще се насладим и на изпълнения на Queen с Адам Ламбърт, който заедно с останалите членове на легендарната група ще изнесе концерт на 23 юни на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.

Във втория епизод: „Брайън Мей: живот без Queen“, който BTV ще излъчи на 13 март от 12,30 часа зрителите ще посетят имението на Мей в Уиндълшам край Лондон, в което той прекарва повече от времето си. Как се съвзема легендарният китарист след смъртта на Меркюри, как успява да раздели времето си между музиката и астрономията, как се променя личният му живот в годините без Queen – очаквайте отговорите му във филма на Георги Тошев. Той показва разностранните интереси на прочутия музикант, връща го в детството му, разкрива неподозирани страни от неговия характер.

Очаквайте филмите на Георги Тошев за Queen и Брайън Мей в 2 поредни недели (6 и 13 март) по BTV!

Билетите за концерта на BRIAN MAY & KERRY ELLIS, както и за фестивала АРЕНА МУЗИКА, на който хедлайнер ще са QUEEN + Adam Lambert, могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и на ticketpro.bg.

  1. #1 написан от Д. Хук (преди 6 години)

    ДА им го набия на БосфорТВ!!!!!!!!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото