Боб Дилън с Нобелова награда за литература

bob diБоб Дилън е новият носител на Нобеловата награда за литература на 2016-та година. Toй беше удостоен с отличието от шведския Нобелов комитет „заради това, че създаде нови поетични изрази в рамките на голямата американска песенна традиция“. Боб Дилън, който в момента е на 75 години, е първият текстописец, носител на престижната награда.

През 2012г., президентът на САЩ Барак Обама награждава Боб Дилън с най-високото държавно отличие – „Медала на свободата“. През 2008г. Боб Дилън е отличен с „Пулицър“ за „Цялостен принос върху популярната музика и Американската култура чрез въздействието на лирическите си композиции и тяхната поетическа сила”. От 1990 година, Боб Дилън е носител на титлата „Командор на Ордена на Френската Република за изкуство и литература”. През многогодишната си кариера, изпълнителят получава  множество отличия и награди, а класация на сп. „Ролинг Стоун“ го определя като вторият по значение артист в историята на популярната музика след Бийтълс.

Боб Дилън има повече от 125 милиона продадени копия от албумите си по целия свят.

Фото кредит: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото