BLOODBOUND – “Creatures Of The Dark Realm” (2021)

От 2005 г. шведската пауър метъл машина BLOODBOUND шества из дебрите на жанра. 8 студийни албума, live запис и ЕР бележат кариерата на шведите до момента. Ето, че на хоризонта изплува отроче №9 – “Creatures Of The Dark Realm” с надеждата да отведе бандата на следващото по-високо ниво.

Албумът излиза две години след „Rise Of The Dragon Empire“ и отчита стремежа на музикантите да се развиват. Креативното трио – клавиристът Fredrik Bergh, китаристът Tomas Olsson и вокалистът Patrik Selleby – започва буквално от нищото, компилирайки индивидуални идеи за песни. Резултатът е 11 завладяващи пауър метъл химни, отговарящи напълно на изискванията за пауър метъл – раздвижени мелодии, тежки, но мелодични китарни рифове и сола, стабилна ритъм секция, енергични вокали и вокални хорове. Нито една балада или забавяща темпото песен. От началото до края – 100% динамичен мелодичен пауър метъл. „Eyes Come Alive“, „The Gargoyles Gate“, „Ever Burning Flame“, „The Wicked And The Weak“, както и заглавната композиция можем да дадем като доказателство за твърдението. Въпреки това BLOODBOUND не се притесняват да променят нещата, предлагайки хеви груув химни като „Kill Or Be Killed“ и “March Into War” и директни комерсиални хитове като първия сингъл „When Fate Is Calling“, успявайки да запазят свежото звучене. Музикантите никога не са крили, че са почитатели на класическия HELLOWEEN, чието влияние  се усеща осезаемо в “Gathering Of Souls”. Продукцията също е на ниво, личи си, че момчетата са се постарали и са заложили на правилните хора за обработката на звука.

Когато създават нов материал BLOODBOUND се ръководят от една цел – всеки следващ албум да е по-добър от предишния. И тук успяват да се справят с нея. Идеята е да композират запомнящи се мелодии и песни, които да звучат в главите ни дни наред.. “Creatures Of The Dark Realm” е едновременно много мелодичен, на моменти епичен, и хващащ ухото, навлизайки в териториите на банди като SABATON и POWERWOLF, но в никакъв случай скучен и еднообразен. Един добре направен албум от хора, които знаят какво правят.

“Creatures Of The Dark Realm” е на пазара от 28-май и е наличен за поръчки в стрийминг платформите.

8,5/10

  1. #1 написан от Georgio (преди 1 година)

    Хубав албум. Слуша се на един дъх 🙂

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото