BLAZE BAYLEY промотира новия си албум

Кадри от изпълнението на песента на Blaze Bayley (IRON MAIDEN, WOLFSBANE) ‘Silicon Messiah’ могат да бъдат видяни по-долу. Те са заснети по време на настоящото турне на музиканта – ‘King Of Metal’.

Музикантите, придружаващи Bayley по време на турнето са:

Matteo „Lehmann“ Grazzini (NEURASTHENIA) – Bass
Claudio Tirincanti – Drums
Andrea Neri (ASTARTE SYRIACA) – Guitar
Thomas Zwijsen (NYLON MAIDEN) – Guitar

Новият студиен албум на Blaze Bayley ‘The King Of Metal’, стана факт през март, тази година. Компакт дискът е записан Fear Studio in Ravenna, Италия.

В наскоро дадено интервю, Bayley заявява относно The King Of Metal’:

Този албум е малко по-встрани от моя класически стил метъл – доближава се по-скоро до ‘Silicon Messiah’ and ‘Tenth Dimension’. Въпреки че не го планирах така, просто по този начин се получи … Аз работех в тясно сътрудничество с младия китарист Thomas Zwijsen, който ми помогна в написването на повечето песни и който работи изключително добре. А заглавната песен от албума ‘The King Of Metal’ е посветена на феновете, защото те са истинските крале на метъла. Без феновете няма да има хеви метъл … Албумът е един вид знак на почит към феновете, без които аз не бих могъл да имам такава чудесна кариера и да бъда певец.

Колкото до процеса по записването на „The King Of Metal“, Blaze наскоро каза:

Аз не обичам да прекарват много време в студиото, не мисля, че това е много творческа среда. Харесва ми да прекарвам по-голямата част от времето си в писане и композиране. Може да е малко, но така чувствам нещата. И на първо място винаги мисля за публиката, феновете и за това как аз ще изпълня песента на живо.

Може да прочетете и нашето специално интервюто с Blaze Bayley и репортажът от концерта му през март в София.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото