BLACK STONE CHERRY превзеха София

BLACK STONE CHERRY BSC20190710BG Ако сте слушали ALABAMA THUNDERPUSSY или TEXAS HIPPIE COALITION, или пък сте почитатели на т.н. “южняшки рок”, вероятно сте чували и за BLACK STONE CHERRY. Представителите на Edmonton, Kentucky направиха своя дебют на българска земя. Повод за гостуването им бе турнето по случай издаването на най-новия им албум “Family Tree”, излязъл през миналата година. За радост в обиколката бе включена и дата за България. Домакин на събитието бе столичният клуб Мixtape 5, а подгряваща банда от българска страна – SEVI.

Малко след 19:00 ч. вратите отвориха и най-нетърпеливите зрители заеха местата си в помещението. Влизането ставаше безпроблемно. Пред сцената бе разположена ограда, а коридорът между нея и сцената бе използван от фотографите. Барът работеше на пълни обороти, а фоновата музиката допринасяше за ведрата атмосфера. Предварително обявеният график се спазваше и в 19:30 ч. Светлана, Рали, Делян и Павлин или накратко SEVI се появиха пред все още рехавата публика. Нашенците започнаха ударно с няколко парчета от новия албум “Follow Me”, които наелектризираха зрителите. Групата бе заложила на предимно бързи песни, с изключение на баладичната “On My Own”, превърнала се в любима на феновете, които подпомогнаха изпълнението ѝ. Сетът завърши със “Speed Up” – парче от първия им албум „What Lies Beyond“, след което музикантите се събраха в центъра на сцената, поклониха се на поувеличилата се публика и се оттеглиха. За пореден път бандата демонстрира характерните си черти – енергия, страст и пълно себераздаване. Светлана не спираше да се движи и танцува по сцената, без това по никакъв начин да повлияе на пеенето ѝ. Вокалистката не пропусна да благодари на присъстващите за подкрепата и сподели, че с колегите ѝ са големи фенове на BLACK STONE CHERRY и след малко ще слязат при нас, за да изгледат тяхното участие.

Сетлист SEVI:
“Follow Me”
“Am I Alive”
“The Art Of War”
“To Hell And Back”
“Never Again”
“Don’t Hesitate”
“One Time Thing”
“On My Own”
“Screw You Honey”
“A Bitter Of Taste”
“Speed Up”

Кратка пауза, в която сцената бе подготвена за изпълнението на американците. Присъстващите използваха почивката, за да глътнат свеж въздух, да се снабдят с някоя и друга напитка и да изпушат по някоя и друга цигара. Малко след предварително обявения час 20:45 ч. BLACK STONE CHERRY изскочиха пред пълния клуб и взривиха присъстващите с възпламеняващата “Burnin’” от актуалния албум “Family Tree”. Представянето на квартета (допълнен от клавирист за турнето) може да се охарактеризира накратко като голям купон, енергия, ентусиазъм, диво свирене и пеене. Още от началото си пролича, че момчетата адски много се кефят на това, което правят и го демонстрират по брилянтен начин. Двамата китаристи Chris Robertson (който е и основният вокалист) и Ben Wells и басистът John Lawhon постоянно си разменяха местата като особено активен бе Wells. Музикантът не спря да подскача, да дивее и да се движи изключително енергично, като се включваше в пеенето на повечето песни. Всъщност, вокалите бяха разпределени доста хармонично. Естествено, основната част от тях се падаше на Robertson, но Wells и Lawhon го подпомагаха активно в припевите, а в някои песни се включваше и барабанистът John Fred Young. Групата показа отлична сработка, химията между членовете определено е налице, а освен това, въпреки многото сили и енергия, които хвърлиха момчетата, изпълнението бе обрано от към дълги приказки между песните. Разбира се, Robertson не пропусна да отбележи факта, че идват за първи път в България, не спря да хвали и благодари на феновете, които му отвърнаха с бурни аплодисменти и овации. Изобщо, BLACK STONE CHERRY демонстрираха завиден контакт с публиката, на няколко пъти Chris призова зрителите да се забавляват колкото могат заедно с тях. Голяма част от присъстващите знаеха песните и постоянно танцуваха, веселяха се, пееха, без да жалят гърла и сили, включвайки се в шоуто на американците. Забавен диалог между Wells и Lawhon в една от по-дългите паузи в началото разведри още повече атмосферата и спомогна за купона. Китарните дуели също бяха част от шоуто. “Ain’t Nobody” пък плавно преля в дръм соло, по време на което Young показа уменията си да свири барабани и на хармоника и барабани едновременно. В списъка с песни BLACK STONE CHERRY бяха включили някои нови песни, но повечето бяха по-стари като “Me And Mary Jane” (може би най-познатата на българските меломани като цяло), “White Trash Millionaire”, “Can’t You See”, “Lonely Train”. Като цяло получихме солидна разходка из дискографията, а в някои от песните сполучливо бяха вметнати части от известни песни, като например “Purple Haze” на Jimi Hendrix.

Неусетно дойде и финалната част на концерта. Петорката изпълни заглавната композиция от новия албум “Family Tree”, след което се събра в средата, поклони се на екзалтираната публика и слезе от сцената. Но не след дълго музикантите се върнаха за едно последно парче – “Peace Is Free”, която беляза фактическия край на шоуто. Изключително благодарни, момчетата поздравиха за последно присъстващите и се оттеглиха. Бурни овации ознаменуваха пътя им към бекстейджа, а пускането на фонова музика и светлините в клуба доказа, че наистина концертът бе свършил.

BLACK STONE CHERRY останаха изключително доволни от първото си участие на родна земя. Зрителите – макар и не многобройни – се постараха да направят този концерт запомнящ се. И направиха така, че американците да пожелаят да се завърнат отново у нас. Надяваме се, че това ще се случи много скоро.

Сетлист BLACK STONE CHERRY:
“Burnin’”
“Me And Mary Jane”
“Blind Man”
“Can’t You See”
“In My Blood”
“Island Jam”
“Maybe Someday”
“Ain’t Nobody”
Drum Solo
“Blame It On The Boom Boom”
“White Trash Millionaire”
“Like I Roll”
“My Last Breath”
“Cheaper To Drink Alone”
“Hollywood In Kentucky”
“Folsom Prison Blues”
“Family Tree”
Encore:
“Peace Is Free

 

Очаквайте много снимки от събитието на нашата Facebook страница!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото