BLACK RAINBOWS и SATIVA

Дълго време не се беше случвала еуфорията, съпътстваща предстоящи музикални събития. И напрежението. Нещо, което да ме изкара от нормалното състояние на разглезеност и претенциозност, относно тая работа. Rawk’n’Roll – the ‘pass-me-that-bottle’ webzine и Threechords Record Store, ръка за ръка, успяха да предизвикат точно това, канейки италианското хеви сайк трио BLACK RAINBOWS у нас, в B-Side на „Mixtape 5“.

Sativa

Специален гост или може би домакин на концерта на римляните бяха, вероятно вече много добре известните ви, спейс кадети SATIVA. Интересен факт е запознанството на двете групи в първия ден на тазгодишния Fuzztastic Planet Festival, състоял се край Драма, когато родните мо́мци (винаги съм искала да го напиша ) правят толкова силно впечатление на Дъгите, че те лично държат именно тази група да участва на софийския им лайв.

Black Rainbows

Атмосферата, да му се не види. Атмосферата преди концерта. Rawk’n’Roll парти, грип навсякъде и добре подбрана селекция рифачки. И е едва вторник, и е идеално.
През последния месец името SATIVA го срещнах поне три пъти из афишите на софийските клубове. Зачестилите участия определено имат резултат, защото групата звучи доста по-стегнато и прецизно, а ударите на барабаниста Росен Рангелов в пъти по-олекотени и сливащи се с цялостния звук. Пробягване в и измежду времево-пространствените линии, извайване на различни сюжети и действия, отнесеност…и стоп! Време е за rock’n’roll.

Gabriele Fiori, Blak Rainbows

A пък BLACK RAINBOWS са едно от оптималните развития на седемдесетарския рокенрол и хеви сайкъделик. И блус, блус, блус…Щипка Sabbath, щипка Zeppelin, две-три Hawkwind, малко Monster Magnet
Стъпиха на сцената и повя вятър, и ни отвя. Ебати тежкарския саунд! Неустоимо, въпреки всеобхватния грип и „лошомиеотснощи“, на второто парче съм от глезените в куфня и кефня. Не само аз. Докато умело парализирам гръбначния си стълб, Габриеле Фиори умело надцаква Тони Айоми в собствената му игра. Убийте ме с камъни, но да! Злокобно-задгробно-мръснишки китари, коси, които ме пляскат от всички страни, изкривено пространство и огромен шамар, запращащ те в другия край на Космоса! Шамарът: голяма част от последната тупалка – „Hawkdope“ (2015 ), албум, който и пет секунди не те оставя в тоя свят и в свяст. Стоп!
Излизам, за да дишам, дишам, но не мога. Не мога и да стоя права, седнала – също не мога. Дразнещо-приятен вкус на фъз в устата и абсолютен вакуум в главата. Връщам се… вътре ври и кипи. Вдига се мараня над пясъка в италианската пустиня, лешояди кръжат над полутруповете, Слънцето е изпарило всяка капка в нещастните ни тела, погледите ни са премрежени и съгласни. Да, ето това е купон!

Благодарим Threechords Record Store и Rawk’n’Roll!
Ще се видим на 10 ноември пак там! 🙂

 

СНИМКИ:

BLACK RAINBOWS
SATIVA

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото