Билетите за концерта на MONO и HELEN MONEY вече са в продажба

Както вече знаете, японската пост-рок банда MONO ще свири за пръв път в България на 18 април в голямата зала на MIxtape 5. Преди тях на сцената ще излезе американската челистка Helen Money. Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim, като първите 50 от тях са на специална цена от 20 лева. След изчерпването им цената става 25 лева, а в деня на концерта и на входа на клуба ще се продават по 30 лева.

Mono photo

 

Поетично-меланхолични, албумите на MONO са красиви инструментални пътешествия, на живо японците са неудържимо интензивни и енергични. В Mixtape 5 ще ги видим в откъс от тяхното турне „The Last Dawn/Rays of Darkness“, по името на двата им албума от миналата година – записани паралелно, но с различна, макар и допълваща се концепция. Музиката на квартета често носи определения като „филмов саундтрак“ и „епична мелодрама“. Определят ги ту като пост-рок, ту като шугейз, в албумите им има солидно влияние от класическата музика, а музикалният размах често прелива в минимъл и нойз.

Специален гост на цялото турне на MONO е Alison Chesley, позната под сценичния си псевдоним Helen Money. Навремето част от акустичното рок дуо Verbow, днес Helen Money свири на прокарано през усилватели виолончело – агресивна и впечатляваща музика. Свирила е в албуми на  MONO, Anthrax, Russian Circles и е била на турнета с Earth, Shellac, Portishead и Joe Lally от Fugazi.

Съвсем накратко – на 18 април ще има много за гледане и слушане в голямата зала на Mixtape 5.

Линк за билетите

Събитието във Facebook

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото