Arkona – Stenka na Stenku EP

Братушките от Arkona изскочиха с ново EP на 27 май тази година. ЕP-то се казва Стенка на стенку. Отново можем да се насладим на уникалния глас на Маша. Тази жена е просто невероятна, не съм чувала подобен женски глас в нито една фолк/паган банда. Има толкова страст и магнетизъм, настръхвам цялата, когато запее. Стенка на стенку (стена срещу стена) е ритуален юмручен бой между две групи мъже в чест на Перун. EP-то се състои от 6 песни, една от които е кавър на популярната циганска песен „Валенки, валенки”. Доста добър избор за песен, към която да се присъединят електрически китари, басове и барабани. Целият албум е изпипан в стил Аркона, много приятен за слушане. Обложката също е много красива, надявам се скоро да разберем повече и за нея, и за концепцията на албума. Песента Skal е на немски и е записана с участието на Freki от немската банда Varg. Миналата година Arkona взиривиха буквално фестивала Ragnarök в Германия, където може би са се уговорили с Freki за записването на тази песен. Има адски добри инструментали, а песента Skal се е получила като нещо средно между баварски, руски фолклор и паган блек. Допива ми се, като я слушам.
Определено препоръчвам на всички фенове на Arkona да се сдобият, колкото се може по-бързо със Stanka na Stenku.
Както и на фенове на: SatanaKozel, Eluveitie, Bran Barr, Dalriada, Odroedir, Ignus Fatuu.

Оценка: 8/10

 1. #1 написан от SvartNatt (преди 9 години)

  Песните са хубави, чух ги в youtube. Вероятно и албумът ще е добър, след подписването с Напалм рекърдс няма начин Аркона да не се постараят. Само, че е Stenka (Стенка), не Stanka (Станка) – виж на обложката.
  Стенка на стенку (стена срещу стена) е ритуален юмручен бой между две групи мъже в чест на Перун. Запазва се и в християнско време като забавление на народа до средата на 19-ти век, когато е забранен от руския император, като опасно забавление.

 2. #2 написан от Hatecrew (преди 9 години)

  Моята информация е от Wiki, там пише, че е бой с пръчки… затова така съм написала 🙂

 3. #3 написан от SvartNatt (преди 9 години)

  Хахахахаха, то не е изключено да са хващали и по някоя тояга да се млатят.

 4. #4 написан от Hatecrew (преди 9 години)

  Така де, хубаво да има и additional info, тъкмо става и по-интересно, може да си спретнем разно такива игри на форумни срещи, пу за мен с тояга 😀

 5. #5 написан от SvartNatt (преди 9 години)

  Хахахаха, от такива игри на наше време няма файда – болничните малко ги плащат, ще си потрошим бирите, само зъболекарите ще намажат след сеанса.:D По-добре да наблегнем на бирите, без да ги трошим.

 6. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 7. Коментари за тази публикация
В началото