Sully Erna поднесе букет от емоции в Арена Армеец

sullykidsВчера в Арена Армеец се състоя вторият самостоятелен концерт на Sully Erna. Този път с пълен състав на бенда и страхотното присъствие на Lisa Guyer и прекрасните дами от оркестъра на Classic FM, които видяхме и миналата година.  Гласът на GODSMACK поднесе страхотен букет от емоции на близо седемте хиляди души в Арена Аремеец. Лиричен, искрен, посветен на музиката той зарази тълпата, накара я да танцува, да плаче, да се смее, накара я да чувства. От него и целият бенд струеше живец и емоция, която те успешно предадоха и на нас. За пореден път Sully Erna показа, че музиката няма граници, от дивото темпо на GODSMACК, до мистиката на „Avalon“ и уюта на „Hometown Life“, човекът глас успя да обедини няколко поколения и да ги разтърси с музиката си.

Той е от тези творци, които успяват с творчеството си да допуснат почитателите си не само до себе си, а и до част от най-съкровените им емоции, като най-ярък пример за това е много личното видео, което съпътстваше изпълнението на „My Light“, посветена на дъщеря му. Но Sully Erna успя да докосне тълпата не само с музиката си, а и с любовта, която показа към България и родната публика. Контактът който поддържаше с хората дошли да го видят, създаде едно приятелско и земно усещане. Оказа се, че толкова много се радва на родната ни публика и концертът се записва от екипът му, като вероятността това да е следващото голямо видео от соловата му кариера изобщо не е малка.

А какво би видял, някой гледащ това видео? Един артист, една тълпа обединени от любовта към музиката. Едно от най-силните изпълнения на вечерта определено беше „Falling To Black“, което Sully посвети на всички отишли си музиканти, хора чиято музика липсва и ще продължава да липсва още дълго. С този трибют, докато на екрана се сменяха снимките на Elvis PresleyMichael JacksonKurt Cobain, Whitney Houston, Bon Scott, Jim Morrison, Ronnie Van Zant, Keith Moon, Janis Joplin, Jon Bonham, Sid Vicious, Darrell “Dimebag” Abbot, John Lennon, Layne Staley, Cliff Burton, Chester Bennington, Chris Cornell и др. той показа, че музиката наистина няма граници и жанрове. Музиката е прекрасна сама по себе си и докосва сърцата и душите на хората, вдъхва надежда и оставя следа. Това изпълнение извика сълзи в очите на толкова много хора, но пък „Turn It Up“, която последва малко по-късно раздвижи цялата зала. Всички пощракваха с пръсти в синхрон, ритъмът успя да превърне тълпата в една добре синхронизирана машина, която се движеше в такт.  Успя да ни покаже, че не само можем да танцуваме заедно, но и можем доста добре да се справим с пеенето под звуците на „Nothing Else Matters“, „Until Then“ пък превърна залата в приказна феерия от плаващи светлини.  Sully успешно разтопи тълпата, като извади на сцената няколко дечица и с широка усмивка пя и танцува с тях „Tiny Dancer“ , .показвайки отново, че за музиката няма възраст и граници.Един от нсй-силните моменти на вечерта беше този, в който Sully седна за последен път на пианото и засвири „Crawling“ на LINKIN PARK в почит на наскоро отишлият си Chester Bennington.

Естествено вечерта не мина и без обещание (а вече видяхме, че ги спазва), а имено да се върне отново в България, но този път с GODSMACK. Не мисля, че някой очакваше да чуе нещо друго, защото любовта му към България и родната публика е напълно искрена.

Концертът на Sully Erna беше еуфоричен, мистичен, романтичен, тъжен, танцувален и изпълнен с усмивки. Да слушаш магията, която този човек прави с гласът си е привилегия. И всички в Арена Армеец успяха да се докоснат до магията на музиката му, припявайки песни като „Avalon“, „Take All Of Me“, „Blue Skies“, „Don’t comfort me“, „7 years“, „Hometown Life“, „Can You Feel It Coming“, „Sinner’s Prayer“, „Father of Time“, „The Departed“ , „Eyes of a Child“, „Different Kind of Tears“. Тълпата си тръгна с усмивки и щипка тъга, че концертът е приключил. Това, което остава е да чакаме ударното завръщане на Sully Erna, този път с неукротимата енергия на GODSMACK.

 

Intro: In Through Time

01. Sympathy For The Devil

02. Can You Feel It Coming

03. Avalon

04. Take All of Me

05. 7 Years

06. Blue Skies

07. Sinner’s Prayer

08. Don’t Comfort Me

09. Hometown Life

10. My Light

11. Father of Time

12. The Departed

13. Cast Out (Spirit Ceremony)

14. Eyes of A Child

15. Falling To Black

16. Different Kind of Tears

17. Nothing Else Matters /Metallica/

18. Until Then

19. Turn It Up

Encore:

20. Crawling (Linkin Park)

21. Tiny Dancer (Elton John)

П.П. Очаквайте галерията ни скоро

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото