arkhoncoverКултовата блек/дет метъл група ARKHON INFAUSTUS издаде нов мини албум озаглавен „Passing the Nekromanteion“. Той излезе на 6 октомври чрез лейбъла Les Acteurs de l’Ombre Productions. Почти двадесет години след създаването си и десет години след последното им издание („Orthodoxyn“ – 2007), нарушавайки дългото мълчание групата изгрява от сенките. ARKHON INFAUSTUS отново вдига оръжие, за да заеме мястото, в което душите мълчаха толкова дълго, а 2017-та ще е година на възкресението.

Ето какво споделя лейбъл мениджърът Gérald Milani:

„Спомням си времето, когато бях привлечен от тази болна и смущаваща аура, тази деградирала страст и сатаниска вяра, съпровождащи блек метъла. В такава шумотевица срещнах за първи път ARKHON INFAUSTUS, преди около 20 години със Celestia, Count Nosferatu, Antaeus и много други на Drakkar fest в Авиньон, Франция. След това две години по-късно с Aborym, Blessed In Sin и Ad Hominem. Бях тотално хипнотизиран от яростта и мрака в тяхната музика. И даже по-късно, когато албумът им „Orthodoxyne“ беше издаден, макар и да беше малко по-мелодичен и дисонантен, пристрастеността ми все още съществуваше, сякаш еволюцията на групата беше свързана с моята. Никога не съм си представял да работя с ARKHON INFAUSTUS. Въпреки, че не съм това младо момче, все още, търсещо тръпката (нашият списък е доказателство, че ни ръководи музикалният, емоционалният и артистичният аспект), лесно може да се разбере моето вълнение от идеята да си сътруднича с целия екип на LADLO за завръщането на групата. Това е сякаш по нашия път ние сме част от това велико време, чрез посредник и две десетилетия по-късно. Вярваме в това и се надяваме вие също!“

ARKHON INFAUSTUS са записали, миксирали и мастерирали „Passing The Nekromanteion“ в Hybreed Studio заедно с инженера Andrew Guillotin.

Трак лист на „Passing The Nekromanteion“, в който можете да чуете една от композициите:

1.Amphessatamine Nexion
2.The Precipice Where Souls Slither
3.Yesh Le-El Yadi
4.Corrupted Épignosis – instrumental