На българската музикална сцена каца нов рокендрол проект:

Посрещнете ALI, който идва от бъдещето!  

ALI свири рафиниран и смел рокендрол с искрени текстове и стадионни амбиции, а на 28 април е официалната премиера на I Come From The Future – първия официален сингъл на проекта.

Известен като основен двигател в рок бандата Machrophone, Aли Абдала е ключовата фигура и в ALI. Добре познатият местен инди герой, Али е свирил в няколко банди, участвал е в десетки концерти и колаборации на алтернативната музикална сцена в България. В портфолиото си има стотици изпълнения на авторски и кавър песни и една стратегическа международна гордост – награда oт International Songwriting Contest 2017 за песента Boxer, оценена високо от артисти като Tom Waits, Jane’s Addiction и Keane.

I Come From The Future е официалната премиера на проекта ALI и демонстрира заразно звучене, което носи едновременно алтернативния дух на отминали десетилетия и прогресивния модерен саунд от бъдещето. Песента е и точно за това – „цикличността в живота, модата, музиката, природата и добре забравеното „старо“, което рязко се превръща в „новина“ за краткопаметните“, разказва Али, който е автор на музиката и текста на I Come From The Future. Мастерингът на парчето е на Brian Lucey, който работи със звезди като The Black Keys, Marilyn Manson, Arctic Monkeys и Depeche Mode.

Али се събира за лайвове и записи с приятели и колеги от The Tough Cookies още през 2015 година за чисто забавление, а през 2019 – проектът ALI става пълнокръвен и в актуалния му състав влизат: Антони Иванов и Петар Шварц на китарите, Орлин Станчев – барабани, Боби Ганчев – кийборд и Емил Доков – вокали и Калоян Димитров – бас китара и отговорник за изпипания безкомпромисен звук на финалната продукция. Калоян е продуцент с повече от 20 години опит в безброй по-малки и големи аудио проекти за телевизия, музика и филми. 

Официалната премиера на I Come From The Future е на 28 април, 14:00, когато парчето ще прозвучи за първи път едновременно по водещи радиостанции в българския ефир. ALI ще направи и премиера на лирик видеото към сингъла в официалния канал на проекта в Youtube на същия ден в 17:00.

Последвай ALI и очаквай скоро и следващия сингъл:

@Facebook ALI
@Instagram ALI
@Soundcloud ALI
@Youtube ALI