Британският атмосферик блек метъл проект Fellwarden, включващ членове на Fen, ще издаде новия си, втори албум на 26-ти юни чрез Eisenwald. Творбата ще се нарича „Wreathed In Mourncloud“ и ще бъде достъпна във формат на диск, плоча и в дигиталните платформи.

„Wreathed In Mourncloud“ е вдъхновен от безкрайните странствания сред полята и скалите на английския Lake District и виещо неподчинение, разкаяние и възпоминание за горчивите сиви небеса. The Watcher (Fen, De Arma) прекара най-добрата част от тригодишен период в усърдна разработка на материала, който не само съответства на мощта на предшественика си, но извежда всеки аспект на Fellwarden до следващо ниво.

Записите на „Wreathed In Mourncloud“ протичат на няколко места в периода 2017-2019-та година. Вокалите, китарите, басът и клавирите са записани и смесени в „Shockwave Studios“ от The Watcher. Барабаните са записани и смесни от Havenless (Fen) в неговото „Heavenless“ студио. Мастерирането на творбата е поверено на легендарния Greg Chandler от Esoteric в „Priory Studios“.

Обложката е дело на Kris Verwimp, лейаута – на Valkenstijn / House of Inkantation. Вътрешната фотография е направена от The Watcher, а снимката „Man By Lake“ е правена от Jasmin Brown. Автор на логото е Wotjech ‘Moonroot’ Doubek.

Албумът ще включва шест песни, чиито имена можете да видите долу.

01. Pathmaker
02. Scafell’s Blight
03. A Premonition
04. Wreathed In Mourncloud
05. An Elder Reckoning
06. Upon Stone