AEGONIA – “Moonlight Tales” (2022)

Потопете се в една мрачна фантазия, разказваща историята на тайнствени и митични създания, магьосници, бродещи из нощта персонажи от романи и приказки, любов и страдание в звуковите картини изпълнени от българския фентъзи проект AEGONIA в новия им албум “Moonlight Tales”. Записът излезе на 28 август и беше придружен от два епични концерта на групата с участието на симфониците Tsena Koev и фолк/пейгън бандата Freija.
Групата е основана от Николай Николов и Елица Стоянова първоначално като импровизация, а в последствие в фентъзи пътешествието, озаглавено AEGONIA. Нещо повече, вдъхновението на Елица я кара да напише и новели свързани с обаятелните сюжети на песните под псевдонима Nea Stand , озаглавени „Забравената песен“ и „Реката на спомените“.
Наследникът на издадения през 2019 година албум  “The Forgotten Song” съдържа пет сингъла, които продължават линията на историите от земите на Аегония.
Творбата открива парчето “The Foreteller”, което започва с крясъка на предвестниците на злото – гарваните. На заден фон се чуват гръмотевици и камбани, като на преден план е представена мелодична симфоник композиция придаваща дълбочина и хармония на звученето. Описано е едно мрачно предсказание, разказано чрез нежния глас на Елица и тихо изречените от нея слова на гадателя.
Музикалното приключение продължава с „In the Water Deep“ – една приказка за нощта, приказка за любовта, приказка за страданието. Началото й започва като сладко-горчив спомен въведен от думите на Елица. Символите на плачещата луна и дълбоките води създават една загадъчна, зловеща и едновременно с това романтична атмосфера, в която слушателят може да се потопи. За това усещане спомага и участието на Самуил Златев на валтхорна.
Следващата песен се казва „Of Love and Hate“ и сюжетът в нея ще бъде част от третата книга от поредицата „Истории от земите на Аегония“, която вокалистката до този момент пише. Нежната мелодия и вокали ни въвеждат в съдбата  на героите, чиято задача е да изпълнят пророчеството на една магьосница, а именно да открият три тайнствени сандъка. Видеото беше издадено през април миналата година, оставяйки в съзнанието на почитателите загадката за продължението на фентъзи новелите на Nea Stand.
Парчето „An Endless Quest”  е свързано с желания и мечти. Аранжиментът придава приключенското фолклорно звучене, което бих сравнила с идеята за произведение създадено от някой бард.
Албумът закрива с „Scarborough Fair“.Това е разказ за любов, преплитащ няколко времеви линии. Песента предоставя композиция изпълнена от красив и одухотворен инструментал, нежни вокали и епичен сюжет.
“Moonlight Tales” е албум, който би донесъл удоволствие и духовно удоволетворение не само на тези, които биха се вдъхновили от наситените емоции вложени във всяка една част от него, но и на хората, които намират музиката за начин да изживеят и чуят нещо фантастично и героично.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото