AC/DC – „Pwr Up“ (2020)

Това ревю трябваше да излезе по-рано, но си дадох време и няколко прослушвания, за да опитам да открия нещо положително, за което да се хвана. Уви, колкото и да прослушвах албума, колкото и да се насилвах да търся положителни неща, не се случи. Сухите факти гласят, че на 13-и ноември излезе новото отроче на рок титаните AC/DC „Pwr Up“. Записът беляза завръщането на вокалиста Brian Johnson, басиста Cliff Williams и барабаниста Phil Rudd и е първата творба без участието на починалия ритъм китарист и скрит лидер на бандата Malcolm Young (макар, че той е участвал в композирането от песните). На негово място застава племенникът му Stevie Young. “Pwr Up” съдържа 12 стандартни за групата песни. Характерна ритъм секция, вокали и китарни сола от Angus – това в общи линии представлява записът. Запазената марка от “Back In Black” насам. Не мога да кажа със сигурност какво е било влиянието на Malcolm в състава, но колкото и да се стараят да игнорират липсата му, тя сериозно се усеща. Най-важното качество в музиката им – енергията, отстъпва на заден план. Слушайки материала, човек има чувството, че е записван насила, без настроение. “Ето ни, живи сме, в пълна бойна готовност да продължим и без Malcolm” – така може да се тълкува заглавието. Но… няма „пауър“, бих казал аз. Смъртта на Malcolm може би е в основата на липсата на енергичност. С други думи – мъчен запис на уморени музиканти. Да си призная, нито една песен не ми се наби в главата. Ако в предишните албуми все имаше по някое отличаващо се парче, тук такова липсва. От първата до последната секунда творбата звучи еднообразно. Приликите между по-стари и по-нови песни с песни от албума (например, “Demon Fire” много напомня на “Big Gun”) също се набиват на уши. Затова, ако не сте die-hard фен на групата, спокойно може да пропуснете това творение. Нищо няма да загубите и е много вероятно да спечелите време, за да чуете нещо друго, което да ви хареса. В крайна сметка заклетите почитатели на бандата ще получат своето. За истинските меломани обаче записът си е чиста загуба на време.

3/10

 1. #1 написан от Деян Лилков (преди 3 години)

  Пич, писах ревю за албума и грам, ама грам не си прав. Какво искаш да променят DC в стила си? На стари години да започнат да издават метълкор сигурно. В записа има пауър и дори някои от китарните партии са записани от самия Малкълм, макар и на теб да ти се отразява отсъствието му. Записа е супер класически и не случайно е на топ позициите в световните чарт класации.

 2. #2 написан от Анонимен (преди 3 години)

  С едно изключение, доста посредствен албум.

 3. #3 написан от Анонимен (преди 3 години)

  Албумът разби всички класации по света, а някакъв никакъв клавиатурен мишок си позволява да го оценява! Та, значи, Стиви е син на Ангъс????? Не, не мога, а и не искам да се спирам на всяко изречение от т.н. „ревю“. Жалкото е, че някой ти е дал и трибуна на полюциите. Възпитанието не ми позволява да напиша всичко, което бих искал.

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото