20 години от излизането на първия брой на „Про-Рок“

Преди точно 20 години на бял свят се появява българското списание за рок и метъл музика „Про-рок“. На 13-и септември 2001 г. на пазара е пуснат първият брой на култовото списание. Началото е наивно, после следва величието и 14 г. по-късно идва трагичният му край. „Про-рок“ дава път на различни автори, оставили солидно наследство от ревюта, интервюта и други интересни публикации, свързани с любимите музикални жанрове.

METAL HANGAR 18 и Про-рок имахме много близки, братски отношения. Като някои от авторите му са били част от Хангара, правили сме съвместни материали или сме си ползвали ресурсите. Затова ни е тъжно, че не можа да продължи и досега.

На сайта на списанието могат да се изтеглят безплатно почти всички негови броеве, както и няколко електронни сборника за различни стилове. Сайтът е и онлайн магазин за плочи, а някои от авторите споделят мнения във фейсбук групата му.

Може да си припомните и обширното интервю, което взехме от главния редактор – Найден Колчев, малко преди последния му брой.

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 4 дни)

    Това списание БЕШЕ като билия за мен.Жалко,че то,а и не само вече не излизат…Сега силата е в ХАНГАРА…НАШАТА МУЗИКА ИМА НУЖДА ОТ НЕ КОМЕРСИАЛНИ МЕДИИ…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото