18% GREY – The Thruth Is Not Enough (2014)

18% GREY, по името на известния български роман на Захари Карабашлиев, е млада банда от София, аThe Truth Is Not Enough” е дебютният й студиен албум. (През 2013 издават и EP-то си „Shining on shadows“)
И като че ли 18% наистина не стигат. Единадесетте парчета са не 50%, а 99% сиви, бледи, мрачни и в цялата черно-бяла цветова гама. Свежата, от друга страна, музика контрастира на лирическите изповеди за загубване, преоткриване и посока в живота.
Малко рок енд рол, малко блус, мъничко метъл – музиката на 18% GREY ще допадне на феновете я на олдскуул грънджа, я на банди като, да речем Green Day, Metallica и Sysem of a down, чиито влияния плахо се загатват. Зад палитрата от емоции и мелодии обаче прозира утвърждаващия се собствен стил на момчетата. По малко (или много) от него можем да открием най-вече в парчетатаBound To Fall”, “Без цвят“ (дано занапред да правят още песни на български!),I stand still” и заявяващата подобаващ меланхоличен завършек на албумаTKP”.
Светлината в мрака, луната, прозираща зад облаците, неразказаните истории и цената на времето – за всичко това ни разказваThe Truth Is Not Enough”, а ние слушаме ли, слушаме.. Музкална картина в цветовете на мъглата. Потъването в дълбините на този сив рок свят е бягане от монотонния реален такъв, и е неосъзнато пътешествие, носталгия и укриване в собствени спомени. Защото само истината никога не е достатъчна.

Албумът ще бъде достъпен онлайн от 00:00ч. на 21.12.2014 срещу свободна, символична сума. На физически носител, съдържащ две допълнителни песни („The one that sets me free“ и „TKP“), дискът ще бъде достъпен на специалния концерт премиера на същата дата в клуб Mixtape 5, Софияочаквайте повече подробности за събитието.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото