Интервю с група S.T.I.R.

В България постоянно се появяват талантливи млади групи. Една от тях е софийската формация S.T.I.R., създадена тази година. Стилово се определят като „nu core“ и са в състав Стефан Момеров – вокал, Станимир Ангелов и Мартин Русев – китари, Емил Чиков – бас и Мария Братоева – барабани. В този кратък разговор разказват за своята история, идея и цели, а ако желаете да ги видите на живо, можете да го направите тази събота в Бар-клуб Адамс, където ще подгряват група Антифриз на концерта по случай техния пети рожден ден.

Здравейте, група S.T.I.R., много ми е приятно да разговарям с млада българска банда! Вие сте нова формация,13091944_981585141922616_1581688039912085167_n представете се, разкажете повече за себе си, името ви, идеята зад вашето създаване и историята ви досега.

Групата ни беше основана от Емо (на бас) Стани (китара) и Стеф ( вокали) през януари тази година. Името ни дойде като идея за нещо, което хем да ни описва като група, хем да не отвлича фокуса от музиката ни. А и означава „размърдвам“, което Стефан го приема доста буквално. Идеята беше да създадем нещо значимо и сериозно, защото всички обичаме да свирим и имаме вяра, че нещата могат да се получат дори тук. От началото до сега имаме 5 участия, като последното ни беше на 23 inches of Fall и го считаме за сериозен успех.

Каква е вашата цел и философия? Какво движи групата и какво искате да предадете на слушателите си?

14856027_1108765575871238_1831409928543985956_oНашата цел е да излезем от рамката, да създадем нов стил и главно да постигаме повече успехи, за да покажем, че всеки може да следва мечтите си. Само трябва да е упорит. Това, което ни движи, е хъсът ни да изпъкнем, да докажем, че можем да бъдем значими на сцената. Има много невероятни банди в България и въпреки общото убеждение, всъщност се борим срещу сериозна конкуренция и нормалните препятствия пред нас – пари, време и прочие. Това, което се опитваме да предадем на публиката е, че дори най-тежките моменти са добри. Дори текстовете ни са насочени към това, че човек винаги може да се бори за едно по-добро утре. Пример за това е песента ниНадежда„.

Кои са вашите вдъхновения?

Metallica, Korn, Hollywood Undead, System of a Down, Alice in Chains, Khanъ и други.

Какви са вашите занимания извън сцената?

Програмиране, физика, графичен дизайн, а за капак вокалът ни работи в сексшоп, хаха.

Тази събота ще свирите с група Антифриз,какво да очакваме от вашето изпълнение и имате ли планове за други участия?

14907645_1470039383013470_1540621781778852328_nМожете да очаквате от нас да се раздадем на макс, да изсвирим вече познатите ни авторски песни и да подкрепим напълно Антифриз на техния рожден ден. Засега нямаме. В процес на записване на първия си албум сме и искаме да забавим темпото, тъй като лятото имахме концерти с нови материали през месец и това отнема време. Дори след последния ни концерт мислехме да отказваме всички покани, но не очаквахме група като Антифриз да се обърне към нас.

Благодаря ви за отговорите и тук е моментът да отправите вашето послание –

Вярвайте и работете по мечтите си. Всички мечти са постижими.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото