TUMIR се присъединяват към концерта на SOL SISTERE

tumirposter

Нещо се прокрадва в Мрака. Някога сред Тумирите е имало толкова добри разказвачи, че лично бог Тангра е слизал да ги слуша и така Тумирите цял живот обикаляха с дълги черни власеници с качулки и се взираха с невиждащите си очи към върховният Бог на българите…

„Тумир беше специална секта сред българите, която се състоеше от седем разказвачи. Канът ювиги – върховният владетел на българския народ, беше глава на сектата на Тумирите. Те бяха специални хора, тях ги посочваше лично бог Тангра, те помнеха цялата история на българите от най-древните времена до днес. Обикаляха из българската земя и разказваха приказки и истински истории, които се бяха превърнали в легенди и митове.

За да не може историята на българите да бъде научена и използвана срещу нас от враговете ни, тя беше разделена на части и всеки Тумир знаеше само своята част. Това се правеше, защото в нашата история беше кодирана тайната за успехите на нашия народ и за битките, които сме спечелили. Единствено на големия празник на народа ни, който се провеждаше на седем години, Тумирите се събираха и последователно разказваха цялата история на народа ни. Племето притихваше и по цели дни слушаше историите на Тумир.

Легендите разказваха, че някога сред Тумирите е имало толкова добри разказвачи, че лично бог Тангра е слизал да ги слуша. Смяташе се, че да слушаш разказите на Тумир е като да общуваш с Тангра, защото Той присъстваше постоянно в разказите им.

През останалото време Тумир обикаляха из българските земи и носеха своите истории и в най-затънтените юрти. Да те посети Тумир се считаше за голяма чест и той се приемаше като най-скъп гост.“
Токораз Исто

И ето, че идва Денят, в който Тумирите ще навестят и софийските потайности. Да бъде третата банда, да бъде TUMIR!

TUMIR с охота отговориха на поканата на Autumn Souls Of Sofia да дойдат и разкажат ревностно пазените си истории. Избраха си датата 22 юли, а в наша импровизирана юрта ще се превърне столичният клуб Live&Loud.

Това ще бъде вечер на мистика и нечути тайни. Вечер за преклонение пред Древни богове и извечни Истини.

Снабдете с се с покана и станете част от Посветените. От специалния празник, на който TUMIR ви призовават да се съберете. И това няма да ви струва много – само 10 лева от eticketsmall.

Официална страница на събитието:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото