NGAИталианците NO GOOD ADVICE направиха своя дебют с ,,Prehistoric Overdrive’’  в края на този октомври.  Въвеждащото парче  ,, Killer Karma’’ е приятен стоунър рок коктейл от BLACK SABBATH, KYUSS и малко NEBULA. Следва ,,Mammuth’’ , която е една идея по-улегнала и може би дори психиделична, съвсем в синхрон с интригуващата обложка на ЕР-то, а преходът от песен в песен е плавен и спомага за цялостното поддържане на една постоянна атмосфера –фактор, често    пренебрегван или занемаряван от прохождащите банди. ,,Devil Woman’’ ми звучи като нещо адски познато, но в съвсем приемливия спектър на взаимстването на идеи- все пак момчетата се опитват да ,,работят’’ в стилова насока, градена и развивана вече петдесет години…

Последните две – ,,I’ve Buried the Undertaker’’  и ,,Long Way to Roam’’ са по-скоро хард рок ориентирани, залагащи на хващащи припеви и ,,купонджийски’’ сола.  В същите се забелязват опитите на вокалиста да пее мааааалко по-агресивно- напън, който на места не се увенчава с успех.

Въпреки че липсваха споменатите в резюмето на въпросния запис влияния от MACHINE HEAD и хардкор сцената , бих класифицирал ,,Prehistoric Overdrive’’ като една приятна творба за стила си. Нищо твърде запомнящо се или разтърсващо, но пък съвсем достатъчно за да осигури приятна вечер на слушателите в някой нощен бар или малък клуб. А в Торино, сигурен съм, има достатъчно такива.

Оценка 6/10