Интервю с Bahadır Uludağlar (MORIBUND OBLIVION)

bahadirmoribund

По повод завръщането на турските блекове MORIBUND OBLIVION в България, които този път ще свирят на 9 ноември в Русе, потърсих фронтмена им Bahadır Uludağlar за кратко интервю. Ето какво сподели той.

MH18: Здравей, Bahadir. Като начало не мога да не те попитам за впечатленията ти от Autumn Souls of Sofia.

Bahadir: Autumn Souls of Sofia беше страхотен за нас във всеки един ден. Като група ние сме доволни от всичко.

MH18: Петнадесет години история, как се прави блек метъл в Труция?

Bahadir: Да, беше трудно, но е малко свързано с Турция. Да правиш метъл музика и да я правиш дълги години винаги е трудно навсякъде и по всяко време.

 

 

MH18: Предвид строгостта на вашата религия, имали ли сте проблеми заради това, което правите?

Bahadir: Както казах нещата не са до Турция. Въпреки, че тук е малко различно турската е като европейската сцена. Като всяка страна имаме някои ограничения, но Турция е съвременна и модерна държава. Въпреки, че има много мюсюлмани, това не е оказвало директно негативно въздействие върху нашата музика.

MH18: Имали сте много промени в състава, даже сте имали клавирист. Разкажи за тези промени. От колко време сте в този състав?

Bahadir: В този лайн ъп сме от три години и сме много щастливи да свирим заедно. Естествено е да се сменят някои членове. Това се случва в почти всички групи. Метъл музиката е тежка работа и изисква жертви. Хората не могат да издържат понякога. В тези времена винаги се намират нови музиканти, вместо да се предадем.

MH18: Последният ви албум е на турски. Защо решихте да използвате родния си език за текстовете?

Bahadir: Предпочетохме изцяло турския език в „Manevi“, защото нашият лейбъл German Dott Music и Sony Music поиска същото. Записахме песни изцяло на английски в албума „Turk“.

MH18: Когато бяхте тук спомена, че ще свирите заедно с Marduk. С кои други групи от блек сцената сте свирили?

Bahadir: Moribund Oblivion беше създаден през 1999 г. и е на европейските сцени от години. Не мога да изброя имената на групите, защото са много. Споделяли сме сцени с почти всички групи и ще продължаваме.

MH18: Последният ви албум „Manevi“ е от преди две години. Работите ли върху нов материал и кога можем да чуем нещо ново от вас?

Bahadir: Последният ни албум „Turk“ е в продажба. Свирихме няколко песни от него на Autumn Souls of Sofia.

MH18: Какво означава Manevi? За какво пеете или разказвате в този албум?

Bahadir: Manevi означава „духовен“. Ние питаме съвестта и съдбата. Говорим за ценности, които правят човека човек. Опитваме да обясним какво наистина е важно в живота.

MH18: Запознати ли сте с творчеството на Saturnian Mist?

Bahadir: Не, не ги познаваме. Но сме сигурни, че концертът в Русе ще е страхотен.

MH18: Ще свирите ли песента „Yok“ в Русе? Не знам защо, но това е може би най-известната песен от вашата дискография. 🙂

Bahadir: Да, ще свирим „Yok“ в Русе 🙂

MH18: Благодаря за интервюто, Bahadir! Пожелавам ви страхотен и успешен концерт в Русе! Твоите последни думи към българските фенове.

Bahadir: Благодаря за пожеланията. Ще се върнем да свирим в София отново при първа възможност.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото