Исландците Katla се подготвят за издаването на втория си албум „Allt Þetta Helvítis Myrkur“. Вече можем да слушаме трети сингъл, който се нарича „Sálarsvefn“ и към него е заснет е видеоклип, достъпен за гледане долу.

Новият е планиран да се появи на 13-ти ноември чрез Prophecy Productions, а в негова подкрепа бандата представя вледеняващ, поразителен и някак обезпокоителен видеоклип към парчето „Sálarsvefn“. Режисиран от барабаниста Guðmundur Óli Pálmason, клипът включва модерно тълкувание на древния исландски клетвен ритуал „Níðstang“, който за тези, които не са играли видеоиграта „The Witcher 3“, включва поставянето на отрязана конска глава на върха на кол.

Кинематично и загадъчно, парчето „Sálarsvefn“ е еднакво тежко, концентрирайки се върху по-властната страна на звуковия спектър на Katla и ви отвежда към 7 и половина минутно пътуване, след което звездите може да откажат да заблестят, и чиито нива на строга, непримирима сила ще ви разтърсят основно, до нива, които само Triptykon на Tom G Fisher са способни.

Einar Thorberg Guðmundsson коментира: „Заглавието „Sálarsvefn“ се превежда като „Сън на душата“ и текстът към него посяга към най-мрачните ъгли на съзнанието на анонимно човешко създание. Песента е за чиста омраза и отвращение. Който и да покаже всякакъв знак на състрадание или съчувствие към подобна личност, несъмнено ще бъде потопен в безумния му мизерен свят.“