Шведската метъл сензация TRIBULATION представи чисто нов сингъл. Парчето е озаглавено „Saturn Coming Down“ и е придружено от видеоклип, който може да гледате по-долу. Видеото е изработено от Brendan McGowan с помощта на Damón Zurawski. Композицията е налична и в големите дигитални платформи и е достъпна за стрийм и даунлоуд от тук. Китаристът Adam Zaars споделя:

„Saturn Coming Down“ е песен, която буквално се прокрадва в съзнанието ви и се надяваме да ви влезе под кожата. Парчето е олицетворение на новите ни музикални търсения, които ни отведоха до територии, до които не се осмелявахме да стигнем преди. Това е ода за много стар титан, който сякаш постоянно дебне зад гърба ни. 

Както мнозина от вас знаят, винаги сме се стремили да не се поставяме в музикални рамки и да позволим на музиката да се променя и расте с нас и обратното, и да изградим собствена ниша в метъла като цяло и, в частност, собствена музикална визия. „Saturn Coming Down“ е следващата стъпка в този процес. Това е песен за титана Сатурн и различните интерпретации и представи за него през вековете. За да визуализираме това, имахме удоволствието да работим с Brendan McGowan, който наистина надмина себе си с видеото. Също така ни помогна и нашият приятел Damón Zurawski, който ни засне тук в Швеция. Няма как да сме по-щастливи от резултата. Смъртта е пътят на света!“

TRIBULATION са познати с уникалната комбинация между готик и дет метъл. Групата е създадена през 2005 г. и в момента съставът ѝ включва Johannes Andersson (вокали/бас), Adam Zaars (китара), Joseph Tholl (китара) и Oscar Leander (барабани). Имат няколко забележителни албума в дискографията си и са известни с шоуто, което правят по време на концерти. „Saturn Coming Down“ е първата нова музика от тях след мини-албума „Hamartia“ (2023), който бе добре приет от критиката след спечелилия награди последен засега дългосвирещ запис на шведите „Where The Gloom Becomes Sound“ (2021).