След като показаха качеството и разнообразието на предстоящия пълноформатен албум на THE AMENTA„Revelator“ с помощта на три сингъла, а именно „Sere Money“, „An Epoch Ellipsis“ и „Parasight Lost“ -, дойде моментът да се разкрие целият албум на света. „Revelator“ вече може да се слуша в YouTube канала на Debemur Morti Productions.

Композиторът и клавирист Timothy Pope разказва за важността на четвъртия албум на THE AMENTA, който ще излезе официално на 19 февруари:

„„ Revelator “е много важно издание за AMENTA, поради няколко причини. Не на последно място, че минаха осем години от последното ни издание, а също така е кулминацията на много години експерименти, проби и грешки за намиране на органична нова посока за нашата музика. За край, това е първият ни албум с Debemur Morti Productions и ние сме развълнувани този албум да намери дом сред множество новаторски издания.

Клише е да се каже, че най-новият албум е най-доброто в кариерата на групата, така че нека просто кажем, че „Revelator“ е най-близкото, което THE AMENTA е успяла да улови от звука, който чуваме в главите си. В най-долния ад на нашите почернели сърца, ние сме екстремна метъл група, все още влюбена в бласт бийтовете и куфеенето, но „Revelator“ също ни дава шанс да проучим нови начини за улавяне на безпокойството и напрежението. Албумът има отворено, органично качество, което за много хора ще бъде изненадващо. Всичко беше пуснато през повече китарни педали, отколкото е здравословно, всички звуци са изкривени и мрачни, а вокалното изпълнение на Cain Cressall все още ни кара да настръхваме след цялото това време.

След толкова дълга пауза щеше да се почувства антиклиматично и страхливо да се върнем с просто „повече от същото“. „Revelator” е мрачното начало на следващата глава на THE AMENTA.“

Аз мога да добавя само, че това е един „много болен албум“, в който има от всичко по малко… или по много, кой както го почувства. Мрачно, дисонантно, наситено и… грозно… Насладете му се!

Албумът официално ще излезе на 19 февруари на CD, винил, касета и в цифров формат. Предварителна поръчка на „Revelator” е налична на следните адреси:

https://www.debemur-morti.com/en/512-the-amenta-shop

https://theamenta1.bandcamp.com/album/revelator