Нов сингъл и детайли за предстоящия албум на ALFAHANNE

Шведските апокалиптични рокери ALFAHANNE разкриват първи детайли за предстоящия си албум „Vår tid är nu“, който бележи и завръщането им в Dark Essence Records.

Това ще е петият дългосвирещ албум на групата и обещава да бъде пълен с добре познатия, собствен „Alfapocalyptic Rock“ на ALFAHANNE, звук, който смесва блек метъл с класически рок, пънк и повече от голяма доза рокендрол.

И тъй като ALFAHANNE е добре известен с това, че успява да привлече някои много големи имена от сцената, които се появяват както в студийните албуми, така и на сцена, „Vår tid är nu“ продължава тази добра традиция с Nattefrost (CARPATHIAN FOREST) и Doedsadmiral (NORDJEVEL) техните първи гостуващи вокали с групата, докато Spellgoth (HORNA) и Nattfursth (SORHIN) са отново добре дошли.

Заради многобройните фенове на ALFAHANNE, готови да хапят, за да видят какво имат за тях техните неудържими герои, Dark Essence Records днес пуснаха не особено нежно въведение под формата на сингъл и видеоклип към песента „Alfa Omega“, която включва самия Nattefrost.

„Alfa Omega“ е достъпен за изтегляне и слушане във всички платформи на този адрес.

Ето какво споделят ALFAHANNE за сингъла и предстоящия албум:

„Днес хвърляме първата бомба от нашия предстоящ албум: „Vår tid är nu“ („Нашето време е сега“) под формата на сингъла „Alfa Omega“. Това всъщност беше първата песен, която написахме за албума, и е в основата на останалите, които предстоят. Това е динамична пънк/метъл песен, която включва класическите китарни мелодии на Alfa и включва непогрешимите вокали на Nattefrost.

Що се отнася до самия албум, „Нашето време е сега“ – това е началото на края.“

Насрочен за издаване на 9 февруари 2024 г. и точно десет години от издаването на дебютния дългосвирещ албум на групата, „Vår tid är nu“ е най-тежкият албум на ALFAHANNE досега. Изпълнен с характерните за групата закачливи мелодии и пънк отношение, „Vår tid är nu“ има скрита мрачна атмосфера, която напомня както за 80-те, така и за ранните дни на Black Metal-а.

Обложка на албума от Roger Pettersson и снимки на Uffe Sandin, трак листът на „Vår tid är nu“ е:

1. Intro
2. 9:e cirkeln
3. Eremiten (Feat. Doedsadmiral)
4. Elden har vaknat
5. Alfa omega (Feat. Nattefrost)
6. Wolfman
7. När allt faller-Kaiken Kaatuessa
8. (Feat. Spellgoth)
9. 213
10. Vår tid är nu (Feat. Nattfursth)
11. Outro

Vår tid är nu“ ще бъде наличен на CD, цифрово и лимитирано винилово издание Swamp Green Vinyl и вече може да бъде предварително поръчан от:

Bandcamp: https://alfahanne.bandcamp.com/album/v-r-tid-r-nu
Уебмагазин: https://darkessencerecords.no/shop/
Уебмагазин в САЩ: https://darkessence.indiemerch.com/

Откакто се появява на сцената през 2010 г., ALFAHANNE, както беше споменато по-горе, са споделили както студиото, така и сцената със списък от артисти, наподобяващ класацията „кой е кой е“ в скандинавския екстремен метъл и включва: Hoest (TAAKE), V’gandr (HELHEIM), Dolk (KAMPFAR), Erlend Hjelvik (KVELERTAK), Spellgoth (HORNA, TURMION KÄTILÖT), Nattfursth (SORHIN), David Lindh (YVONNE и BRODER DANIEL), Sanrabb (GEHENNA) и Niklas Kvarforth (SHINING).

Днешният състав на ALFAHANNE е: Pehr Skjoldhammer на китари и вокали, Fredrik Sööberg на китари, Jimmy Wiberg на бас, Niklas Åström на барабани и Stefan Eriksson на клавишни и китари, показващ пълно отношение и жизнерадост, които са заразителни. Съчетайте това с непринудено, приятелско взаимодействие с феновете (както на сцената, така и извън нея) и имате група, която гарантирано се харесва публиката.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото