Когато един от най-мощните гласове на Германия – Marc Grewe (ех- Morgoth, Insidious Disease) се приготви да застане зад микрофона, можете да бъдете сигурни, че ще бъдете бомбардирани с чист Death Metal … до сега! Защото с DEIMOS’ DAWN ветеранът от сцената застава начело на THRASH METAL група и представя на феновете първия албум „Anthem Of The Lost“, който излиза на 14 април.
Групи като Kreator, Slayer, Sodom и Sepultura очевидно са оставили дълбоки белези върху основателите на групата Andy Doé (китара), Matthias Lange (бас) и Mathias Schmidt (барабани), така че тримата мъже в средата на четиридесетте, които се познават един друг от ранна детска възраст, не прекарват дълго време в търсене на идеи, а стартират Deimos Dawn през 2017 г. и скоро наемат перфектния фронтмен в лицето на Marc.
Отговорен за почти всички текстове и продуцент на вокалите на Grewe е Andy Brings (ex- Sodom).
За да не се обърка нещо в цялостния звук, Dawn на Deimos залагат на опитните ръце на Corny Rambadt (Sodom, Disbelief, Darkness). С „Anthem Of The Lost“ Deimos’ Dawn несъмнено написват нова, силна глава в голямата книга на траша.