Култовите VIO-LENCE за първи път в България

С огромно удоволствие BGTSC кани култовата траш бригада VIO-LENCE за първия ѝ концерт у нас догодина. Ако трябва да опишем VIO-LENCE с една дума, това е „легендарни”! Класиците от Бей Ериа в Сан Франциско са едни от лидерите на втората вълна в американския траш метъл от втората половина на 80-те. За нас е чест да обявим концерта им на 29 март в клуб Mixtape 5!

Когато през 1988 излиза дебютният им албум “Eternal Nightmare” – библия за всеки траш маниак, той ги изстрелва на турнета с Testament, Voivod, Death Angel, Sanctuary, Nuclear Assault, D.R.I., M.O.D. и Cro-Mags и ги превръща в една от най-силните банди на сцената. След 3 албума и един EP в периода 1988-1993 групата се разпада, след като ритъм китаристът Роб Флин напуска, за да създаде Machine Head. Двигателят на Vio-Lence, китаристът генератор на траш рифове Фил Демел също се включва в редиците на Machine Head рамо до рамо с бившия си колега между 2003 и 2015. През 2019 решава да върне към живот култовите Vio-Lence и се събира отново с оригиналния певец Шон Килиън и оригиналния барабанист Пери Стрикланд, като на мястото на Роб Флин е бившият китарист на Overkill Боби Густафсон, а на баса е оригиналният басист на индъстриъл метъл зверовете Fear Factory Кристиан Олде Волберс. През 2022 бандата издава чисто новия ЕР “Let the World Burn” – 20 години след последния им запис “Nothing to Gain”.

Много е вероятно в състав Фил Демел (китара), Шон Килиън (вокали) и Кристиан Олде Волберс от Fear Factory (бас) да видим VIO-LENCE на първия им концерт в България на 29 март 2024г. Останалите музиканти в бандата са китаристът Айра Блек (ex-Heathen, ex-Lizzy Borden, ex- Vicious Rumors) и барабанистът на Exmortus Адриан Агилар.

Билетите можете да намерите онлайн и в мрежите на Eventim.bg и Bilet.bg, както и на входа на клуба в деня на концерта, ако са останали. Електронната им версия не е необходимо да бъде отпечатана, а могат да бъдат сканирани директно от телефон.

ВАЖНО:

При всяко едно събитие, организирано от BGTSC, парите от закупените билети остават при съответната фирма продавач. Те не се третират като оборотни средства или печалба, затова в случай на отмяна на събитие, организирано от BGTSC, всеки, закупил билет за него, гарантирано получава средствата си в посочения за това период!

BGTSC са член на сдружението „Сцена музика“ и спазва Етичния кодекс за дейността на организаторите на концерти в България!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото