Tози вторник, 22.02.2022 излиза новия  албум „Dark Dragon Rises“ на ELECTRIC DRAGON.
Dark Dragon Rises е четвъртото дългосвирещо заглавие на софийската банда Electric Dragon. Звукът значително се различава от предните им издания и варира между следните стилове: alternative rock, nu metal, punk rock, hip-hop, electronicore, и разбира се, типичните за групата 8-битови chiptune мелодии. Текстовете на песните имат по-мрачна тематика и са вдъхновени от истински истории, сънища, и лична философия. Често Спаркс (вокали) пише в първо лице от името на лирическия герой, с който рядко се идентифицира.

Записите на Dark Dragon Rises започват още в късната 2018 година. Момчетата записват китари и вокали в различни моменти на различни места. В последствие обединяват сили с DiD Productions и презаписват почти всичко наново в Jeng studio, заедно със Светослав Борисов от Perfect Records. Месец март 2020 година, след много предизвикателства от всякакъв характер (тежък студиен процес, проблеми със здравето, злоупотреби, кризи в личния живот), пистите са готови за микс. С трудната задача за смесването се нагърбва Владимир Бочев от ZERO Project Studio. През месец май 2020 година миксът е готов. За мастерирането отговорник е James Livett от Red Shift Mastering.

Няколко месеца по-късно, в края на март 2021, Electric Dragon публикуват първия сингъл FOMO, заедно с анимиран видео клип. Причините за закъснението са комбинация от пандемичната обстановка, семейни причини, и стратегическо изчакване. След още няколко месеца и oще пет клипирани сингъла, Dark Dragon Rise е факт и може да бъде слушaн във всички стрийминг платформи.

Bandcamp

Траклист:
1. Dark Dragon
2. Secret Angel
3. Get Down
4. Red Pilled
5. I’m Done
6. High Stakes
7. No Relations
8. Little Special Device
9. Shine
10. FOMO

Всеки, който иска да подкрепи бандата, може да го направи в bandcamp страницата им за сума от 10$ или повече и ще получи достъп до ексклузивни демо материали.