От 16 до 18 юли 2021 пл. Централен в Пловдив се превръща във фестивална зона! Вкусни street food предложения, подбрани напитки, музика, кулинарни състезания и демонстрации, Stand Up Comedy и много забавления ви очакват на третото издание на Street Food & Art Festival в Пловдив.

В тридневната програма на фестивала ще се включат някои от най-добрите готвачи на България – Николай Тихомиров, който от 5 години е готвач на кралското семейство на Обединените арабски емирства, Ангел Боралиев – един от най-добрите карвинг майстори, който може да изгравира всякакви картини върху плодове и зеленчуци и много други.

Готварската престилка ще запретне и рапърът 100 Кила, който ще направи своя кулинарна демонстрация на живо пред посетителите, както и Кремена Дервенкова, която отглежда ядливи насекоми и има много какво да разкаже за полезните свойства на насекомите като храна. Журналистът Мария Касимова – Моасе също ще демонстрира на посетителите свои авторски рецепти и ще представи книгата си „Записки от Шато Лакрот“.

Stand Up Comedy сцената на фестивала е отредена за първият български вентролог Димитър Иванов – Капитана, Илия Виделинов и Веска Бабаджанкова, а със свои концерти в музикалната програма ще се включат Дони и Нети, 100 Кила, Контрол, Виктория Георгиева, която вече смая Евровизия, група Jeremy?, Калки и приятели, Gabana, Fourtones, Cool Den и други.

Атрактивни занимания за деца, кулинарни състезания и много забавления ви очакват този уикенд в Пловдив, така че не пропускайте да споделите подбрани напитки и вкусните ни street food изненади с приятели.

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

Пълната програма на фестивала може да разгледате тук: https://bit.ly/2U3EgsC

Street Food & Art Festival ще се проведе и в Бургас от 10 до 12 август 2021, както и във Варна от 26 до 29 август 2021, където ще изберем и българският представител за European Street Food Awards!

Street Food & Art Festival – Пловдив е част от програма „Наследство“ на „Пловдив – европейска столица на културата 2019“.