KILLSWITCH ENGAGE обявиха новия си вокал – Jesse Leach

Jesse Leach беше оригиналния певец на групата в култовия албум “Alive Or Just Breathing”

Killswitch Engage

Killswitch Engage

Killswitch Engage с радост обявяват, че са запълнили отвореното място за вокал в групата и са го сторили с едно познато лице, а именно първия им вокалист – Jesse Leach.

Leach пя в дебютния, едноименен албум на бандата, който излезе през 2000-та година и беше вокал за култовия запис от 2002-ра – Alive Or Just Breathing (първият им през лейбъла Roadrunner). Leach напусна групата през 2002-ра, но работата му за Alive Or Just Breathing остана оценена от верни, дългогодишни фенове на Killswitch Engage. Едно десетилетие по-късно всичко се върна към началото, а Leach и групата са наистина щастливи да се съберат отново.

Бандата каза, че Leach се е явил на прослушване за позицията, която му е принадлежала в миналото, и най-общо казано, той се е представил много по-добре от всички. Killswitch Engage споделят:

След като усилено премислихме нещата и внимателно взехме предвид всичко, с радост обявяваме, че Jesse Leach отново се присъединява към Killswitch Engage. Нашата работа беше да намерим най-добрия човек, който да замести Howard, и решението, което взимаме е основано на таланта на Jesse, а не на нашето познанство с него.

 

 

Ако трябва да сме честни, Jesse разби всички на прослушването. Стаята беше като заредена с електричество. Той се представи страхотно и с новия, и със стария материал и доказа, без съмнение, че искаше да го направи. Изборът беше ясен и очевиден.

Killswitch Engage са въодушевени да споделят новината и с феновете си, със следното послание: „Промяната е много вълнуваща. Знаем, че ще ви хареса. Това наистина е нова ера от историята на групата и сме готови да ви взривим. Затова, молим да ни помогнете да приветстваме Jesse отново като част от семейството на Killswitch Engage. Той е рядко срещан, голям талант и това от години е известно като факт на по-старите фенове на групата. Сега ни предстои убийствен нов албум и ярко бъдеще. Ние, петимата, нямаме търпение да напишем този нов запис и да свирим на живо заедно, да накараме феновете да ни усетят. Мина доста време от последния път.”

„Новият” член на бандата също коментира завръщането си след 10-годишно отсъствие:

За мен е голяма чест да се събера отново с братята си, след толкова много години. След като обсъдихме нещата и помислихме по въпроса, беше очевидно за мен, че това е моят път занапред. Събрахме се и забихме с песните от ерата на Howard, както и с някои от албума Alive Or Just Breathing и веднага усетихме общата енергия.

 

 

С нетърпение чакам да започнем да пишем новия албум, защото демотата звучат просто страхотно. Също съм въодушевен от новите възможности и от това да се запозная по-добре с дълбоките песни, които Howard е написал. Това е нова глава в моя живот, изпълнена с нови и вълнуващи предизвикателства. Ще дам всичко от себе си, за да покажа нужното уважение към позицията, която ми е дадена, и не взимам нищо за даденост. Ще изпея всеки тон с душата си. Чувствам се късметлия и съм благодарен, че се връщам към семейството на Killswitch Engage! Всичко се случва, когато му е времето и сега е дошло време да се съберем пак и да тръгнем в нова посока.

Killswitch Engage продължават да работят усилено по новия си запис, който е последовател на втория им, едноименен албум от 2009-та.

Групата ще свири в New England Metal и на Hardcore Fest на 22-ри април, 2012-та година. Leach е участвал на живо с Killswitch Engage през март 2010-та в Ню Йорк.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото