Sensory Records обявиха, че са прибавили към каталога си прог метъл бандата PHILOSOPHOBIA и ще издадат дебютния им дългосвирещ албум през 2022 г. 

През 2007 г. у дългогодишните приятели Andreas Ballnus (PERZONAL WAR) и Alex Landenburg (KAMELOT, CYHRA, MEKONG DELTA) назрява идеята да създадат концептуален прог метъл албум. След като записват няколко демота, Landenburg се присъединява към ANNIHILATOR като туринг барабанист, а в същото време Ballnus е привлечен като китарист в бандата на бившия вокалист на IRON MAIDEN Paul Di’Anno. Заради ангажиментите си, двамата отлагат плановете си. 

През 2018 г. Ballnus се среща с Kristoffer Gildenlöw (ex-PAIN OF SALVATION, KAYAK) във връзка с книга, която е написал. Скоро двамата се сприятеляват и когато Gildenlöw чува записаните демота, е поразен от качеството на песните и в този момент се ражда PHILOSOPHOBIA. Съставът е допълнен от магьосника на черните и бели клавиши Tobias Weißgerber и вокалиста Domenik Papaemmanouil (WASTEFALL) и през 2020 г. започват записите за дебютния студиен албум на бандата. 

Скоро след като албумът е завършен музикантите се свързват с Lasers Edge group и лейбълът подписва договор за издаването на продукта чрез прог метъл подразделението си Sensory Records. Записът ще види бял свят през първата половина на 2022 г. и ще маркира завръщането на Kristoffer Gildenlöw към прог метъла след напускането на PAIN OF SALVATION. 

Очаквайте подробности около проекта и дебюта в следващите месеци.

PHILOSOPHOBIA са в състав:

Kristoffer Gildenlöw – бас
Alex Landenburg – ударни
Domenik Papaemmanouil – вокали
Andreas Ballnus – китари
Tobias Weißgerber – клавишни