На 30.01. загубихме Мария Сръндева, снимала и писала за Metal Hangar 18. Отиде си едно изключително лъчезарно, жизнерадостно и сърдечно момиче, което стейдждайвваше, докато снимаше концерти и куфееше, докато помагаше дейно в организирането на такива. Отзивчива и пъстра личност, усмихната въпреки всичко. Човек с естетски поглед и собствен стил.
Първата ми среща с нея беше, когато не я пуснаха да влезе на поредния за вечерта концерт, защото беше пристигнала в залата с тиган в ръка. Нямаше как да не снимам подобна гледка. И това в моите представи я описва точно – извън нормата и сивото, въпреки че снимаше в черно-бяло. Всеки следващ път, когато се виждахме, тя спонтанно и ентусиазирано се хвърляше на врата ми. Хората, които я познаваха вероятно ще запазят за нея именно тази представа: енергична, колоритна, откровена и жизнена. Предвид, че самата тя беше казала, че иска да я изпратим някой ден с нещо подобно, вероятно ще организираме някакъв вид музикално събитие, с което да я почетем, когато обстоятелствата позволят.

Ирина Петкова – Изи

Панихидата ще се състои в Храм „Св. Теодор Стратилат“ (адрес: кв. „Бенковски“, ул. „Зеленска“ № 12) във вторник (02.02.2021 г.) от 13:00 часа.

Почивай в мир, щура главо! Ти беше цветна въртележка в този посивяващ свят.