Димитър Аргиров с нов фолк метъл проект – „ГОРЯНИ”

През месеците на пандемия певецът Димитър Аргиров и дуетната му половинка от фолклора Соня Чакърова записаха нова музика в различен за тях стил: фолк метъл. Първият сингъл на групата „ГОРЯНИ” – „Змейова тайна”, вече е наличен във всички онлайн платформи за дигитален даунлоуд.

В проекта има и италианско участие в лицето на китариста Graziano “Il Conte” Demurtas, с когото Димитър Аргиров е работил вече и в соло проекта DIMMI ARGUS.

Димитър и Соня не базират музиката си само на българския фолклор, а искат да включат и теми от митологии, приказки и легенди. Името на групата няма нищо общо с горянското движение, a е по-скоро вдъхновено от много стари времена, когато край огъня в гори и пещери древните хора създавали истории за митични създания и странни чудеса. Стартовата песен разказва за един змей и любовта му към самодива, което е невъзможно да се случи и е съгласен дори и да умре, но мечтата му да се сбъдне. Плановете на Митко и Соня са съвсем скоро да започнат да представят своята продукция из страната по клубове и фестивали. До момента към тях са се присъединили български музиканти и групата е вече сформирана. Окончателният line-up ще бъде обявен съвсем скоро.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото