На 14-ти октомври блек метъл групата WORMGOD от Букурещ издаде „Where Old Curses Rest“ чрез Void Wanderer Productions (Холандия) и War Productions (Португалия). Албумът е достъпен за слушане в YouTube чрез Black Metal Promotion на следния линк. Той получи изключително позитивни реакции не само там, но и в останалите стрийминг платформи.

Групата благодари на почитателите на физическия формат, които изчерпаха местните наличности от дискове само за няколко часа и уверява тези, които не са успели да получат копие, че те ще бъдат достъпни отново в най-кратък срок.

Междувременно материалът може да бъде поръчан директно от двата лейбъла през следните линкове:

Void Wanderer Productions: https://voidwandererproductions.bandcamp.com/album/where-old-curses-rest

War Productions: https://warproductions.bandcamp.com/album/wpcd043

Траклист „Where Old Curses Rest“:

I – My Blood 3:33

II – The Blossom of Fear 5:31

III – Hunter’s Wake 3:13

IV – În Vale 4:48

V – Failure’s Reign 4:10

VI – Icon of Sin 3:20

VII – Olden Crusade 4:28

VIII – Amorphous Hate 4:45

IX – Post Self-Apocalypse 5:35

Състав:
Владимир Тома– инструментал
Октав Некрозис – вокал

Стилът на група Wormgod е атмосферен блек метъл с дет метъл влияния. Атмосферата на музиката е вдъхновена от градския изглед на Букурещ, родния град на групата. Създадена през 2009 г. от Владимир (инструментал), проектът дебютира с две независимо издадени демота с двама различни вокалисти:

2010 – eponim
2013 – Divided

През следващите години Владимир продължава да композира нова музика за дебютния албум на Wormgod и отново привлича Октав (Akral Necrosis) за вокалните партии.

Целият материал е записан първоначално през 2018 г., след което случайно бива изгубен по време на процеса на смесване.

За да завърши материала, през 2019 г. групата сменя звукозаписното студио и започва сътрудничество с Андрей „Oase“ Спатару, който се заема със записването, смесването и мастеринга.

Wormgod: https://www.facebook.com/wormgodbm