Концертът на IVA  “Beautiful Madness”, ко-продуциран от БНР ще се състои в бар The Steps.

Събитието ще се открие на слънчевия покрив на The Steps със специален сет от психеделични рок миксове на DJ Kas. За да може публиката да се настрои за истинското концертно изживяване.

Самото предствяне на дебютния албум на група IVA започва малко по-късно, в главната зала на The Steps, където ще имате възможност да се докоснете до примамливия саунд и автентичната атмосфера на музиката на двете сестри – Ива Тодоров и Елена Тодорова. Сред  гост-музикантите са: Магдалена Петрович – чело, Явор Милчев – бас, Себастиян Цолов на барабани и Мария Сопаджиева.

Beautiful Madness” излезе в музикалните платформи през декември, за да зардва всички меломани с въздействаща смес от джаз, фюжън, с елементи от инди-поп и рок музика.

Заедно с концерта ще бъде представена и изложбата «Beautiful Madness», сьздадена с помощта на BalkanExhibit.  Изложбата обединява седем български артисти (Теодора Георгиева, Стефани Стоева, Антония Георгиева, Радослав Кръстев, Алекса Стойкова, Денис Манев и Елина Иванова)  с еклектичните им визуални интерпретации, обеднени около идеята да допълнят със своите шедьоври тематиката на красивата музикална „лудост“ на група IVA. Фотографите и илюстраторите от Balkan Exhibit са подбрали специални творби – комбинация от черно-бели фотографии и илюстрации, които ще ги покажат на слънчевия покрив на Тhe Steps, като своеобразна част от откриващото събитие.

Повече информация можете да намерите на сайта на събитието:  https://live.eventtia.com/en/iva-beautifulmadness/HOME?fbclid=IwAR1HHqz7rzWuyBgvHDak2WtLH4bMaLQXVswACM7vYNi7DCgzRprR2zEQtXk

IVA е група, създадена от сестрите Тодорови. Те стават популярни, след като Ива Тодорова участва в риалити формата „The Voice of Bulgaria 2017“. След достигането на осминафиналите, Ива започва музикално сътрудничество със сестра си – Елена. Същата година излиза и първият им сингъл – “Още Време”. Към него е създаден и клип, чийто режисьор и художник-аниматор е Николай Тодоров Тодоров. Парчето има и акустична версия. През 2018 година групата реализира над 20 концерта пред публика.

В края на 2019 година, двете сестри Тодорови започват работа по дебютния си албум “Beautiful Madness” съвместно с БНР.  Музиката на песните е създадена от Ива и Елена Тодорови, текстовете са на Елена Тодорова, а аранжиментите са дело на Ива. Бас линиите на няколко от песните са записани от Веселин Веселинов-Еко, а в една от песните се включва и Венци Трифонов с флейта. Записът, обработка и постпродукцията са направени от Георги Гогов, който участва в  албума и като гост музикант. В няколко от песните свири и Магдалена Петрович на чело.

Актуална информация за музикалните проекти на групата можете да научавате от официалните им канали в социалните мрежи:

Instagram: https://www.instagram.com/iva_todorova_/

Facebook:  https://www.facebook.com/IvaOfficialMusic/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCPm6g15DkTv1DNzPalvVbyw