Група ПОРТОКАЛ отбелязва „20 години НЕ на сцена“ с бутиков концерт

Innerglow и Алекс от „Парапланер“ се включват в мега-якото събитие.

„20 години НЕ на сцена“ ще отбележи емблематичната за началото на милениума БГ рок алтернативна банда „ПОРТОКАЛ“, с бутиков концерт на 23 октомври в столичния клуб „Строежа“. Специални гости на събитието ще са момчетата от INNERGLOW, а за изпълнението на култовата песен „Кадифено канапе“ на сцената ще се качи и Александрина Александрова – Алекс, позната от бандите „ПАРАПЛАНЕР“ и „НОВА ГЕНЕРАЦИЯ“. 20 години от последното им свирене заедно, (като изключим тазгодишното им събиране на Hills Of Rock), оригиналните музиканти – Гриша Георгиев (фронтмен и вокал), Константин Добрев (бас), Константин Райдовски (китара), Фабрицио Паризи (грамофони и клавишни) и Владимир Василев (Анимационерите, Cigaretta) на барабаните като гост музикант, канят феновете си на мега-якото събитието на 23 октомври и обещават на всички да се забавляват много. А и няма как настроението да бъде различно от отлично, когато от сцената ще звучат култови парчета като „Кой“, „Ти“, „Прилеп“, „Кадифено канапе“ и много други – добре познати и обичани, и с нови страхотни аранжименти. Това лято бандата се събра „експериментално“ на „сцена Строежа в рамките на фестивала Hills Of Rock, а на 23 октомври, абсолютно нарочно, с огромно желание, хъс и с нова енергия музикантите ще излязат на сцената готови за нови музикални подвизи.

„Нямаме търпение да видите и чуете какво ви готвим с момчетата! Само ще издам, че ще има една специална „Торта“ за куфеене и дивеене – песен, която само преди няколко дни направи своята премиера в музикалните платформи“, споделя Гриша Георгиев – фронтмен на „Портокал“.

Билетите за бутиковия концерт на „Портокал“ със специални гости Innerglow и Алекс от „Парапланер“ се продават с пълна сила в системата на Еventim.bg и са на цена 25 лв. за билет.

Следете събитието във Facebook и елате на живо на 23 октомври в „Строежа“.

Биография

Историята на групата започва в Харманли под името X.I.C.E. През 1998 г. музикантите изнасят концерт в пловдивски клуб, където на шега се представят с ново име – „Портокал“, което обаче се оказва печеливш ход. Успехът ги насърчава да потърсят късмета си в столицата. През 2001 г. записват първия си пилотен сингъл „Кадифено канапе“, който предизвиква силен интерес и оглавява музикалните класации. Следващите успешни записи са „Ти“ и „Прилеп„. До 2002 г. групата има много клубни участия и големи концерти в почти в цяла България. Получава и няколко номинации на музикалните награди на „ММ TV“ и „БГ Радио“. През 2003 г. групата променя името си на „МАТТАКА“ и става с по-рок звучене. Първият и единствен албум на „МАТТАКА“ носи името „Портокал“.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото