Броени дни до гостуването на THE SOFT MOON в София, с участието на Trace Amount от Ню Йорк и българското дуо Vague Voices.

Какво: Американският даркуейв / индъстриъл проект The Soft Moon се завръща в София с новия си албум Exister по покана на Alarma Punk Jazz и Indioteque

Кога: 5 април от 20 ч.

Къде: В голямата зала на Mixtape 5

Остава точно седмица до дългоочаквания концерт на The Soft Moon в голямата зала на Mixtape 5.

Роденият в Лос Анжелис Луис Васкес развива The Soft Moon от 2009 г. насам, а през годините името се превърна в синоним на мрачна музика, която умее да доведе до екстаз. Постепенният му пробив доведе до международно признание, привлече вниманието на групи като Interpol и Depeche Mode, с които Васкес беше на турне, а псевдонимът му стои и до ремикси за How to Destroy Angels, Boy Harsher, She Past Away, Trentemøller.

В София той ще представи петия си албум Exister, определен от Pitchfork като демонстриращ “ново ниво на дълбочина и откровеност”, а от Slant Magazine като неговият “най-амбициозен и разнообразен албум досега”.

Преди изпълнението на The Soft Moon, на сцената ще излязат:

Trace Amount, проект на композитора и визуален артист Брендън Галахър от Ню Йорк. Миналата година излезе дебютният му албум Anti Body Language, в най-добрите традиции на ранния Nine Inch Nails, Skinny Puppy и Nitzer Ebb.

Vague Voices e електронното дуо на Ангел Симитчиев (познат от групи като Expectations и Leaver) и Стефан Бъчваров (Cyberian). Те вече имат два албума зад гърба си като част от лейбъла за нойз и дроун музика Amek.

Вратите на клуба отварят точно в 20 ч.

Билети на цена 35 лв. могат да се намерят в мрежата на EasyPay/EPAY GO и 40 лв. на входа на клуба.

Събитието се организира от активните от вече 15 години организации Alarma Punk Jazz Fest и Indioteque. За тях това е първи концерт след разпродаденото гостуване на Алекс Хан Хунтай в София, а сред предстоящите им събития е концертът на датското синт-поп дуо Gents на 3 юни в Singles.