Френските авангардисти Déluge представят нов сингъл и видео към него. Той е към песента „Digue“, с която можете да се запознаете долу.

Бандата коментира: „Ние гледаме на живота като безспирна битка с вътрешното си аз и „Digue“ (дига) символизира постоянна борба да останеш в ярката страна на живота. За да се спечели битката, смятаме, че е необходимо да прегърнем мрачната страна, за да се види как всяка малка светлинка в мрака бавно се превръща в силен пламък; необходимостта да променим възприятията си, за да видим къде е красотата. Но бидейки невъзможно да се види красотата е проклятие и дълбока слабост. Различните сцени в клипа представят тези емоции и битките, които водим със себе си, опитвайки се да се запазим в борбата.“

Видеото е режисирано от VCR, актьорите са Lea-Bullit Lebigre, Nadine Ledru, Hélène Muesser, Arthur Schwartz, Grégoire Lesourd, а продукцията е дело на The Link Productions.

Песента „Digue“ е част от новия албум на бандата „Ægo Templo„, който ще се появи на пазара на 6-ти ноември чрез Metal Blade Records.