Нов албум от ENSLAVED

Норвежките легенди Enslaved анонсират нов албум. Той ще се нарича „Heimdal“ и ще излезе на 3-ти март 2023-та година чрез Nuclear Blast.

„Heimdal“ е едновременно е отпътуване и духовна връзка, с корени, изковани в повече от три декади, по време на турбулентното зараждане на норвежката блек метъл сцена. Албумът е озаглавен „Heimdal“ по името на едно от най-мистериозните божества в нордическата митология.

Записът включва сайкъделик парчето „Caravans To The Outerworlds“ от едноименното EP, излязло преди година. Лимитираните версии на изданието съдържат допълнителна песен – „Gangandi“, както и Blu-Ray копие на „Otherworldly Big Band Experience“ стрийминг събитието, превърнало се в най-смелия проект на Enslaved до ден днешен и преминало с гост участието на норвежката прог група Shaman Elephant. Калейдоскопичното сценично шоу изпъква със звезден сетлист, покриващ цялата минала и настояща кариера на Enslaved.

„Heimdal“ е продуциран от Ivar Bjørnson, Iver Sandøy и Grutle Kjellson. Смесването отново е поверено на Jens Bogren във Fascination Street Studios, а мастерингът е извършен от Tony Lindgren. Текстовата концепция и самите лирики са развити както винаги, от тандема Ivar и Grutle.

Основните записи са направени в бергенското Solslottet Studios, собственост на Iver Sandøy.Solslottet е сателит на добре познатото Duper Studios, в което Iver записва и обработва барабаните с помощта на Vegard Lemme. Solslottet е мястото, където са записани и основните китари, бас, пиана, органи и вокали. Arve „Ice Dale“ Isdal записва своите партии в неговото Earshot & Conclave Studios, а финалните щрихи, както и някои експериментални идеи са добавени в Overlook Hotel, с помощта на подвижна студийна апаратура от Solslottet. Цялата музика за албума е написана и записана в демо вариант Crow’s Nest Studio, собственост на Ivar Bjørnson.“

Новата творба ще включва седем парчета и те са:

01. Behind The Mirror
02. Congelia
03. Forest Dweller
04. Kingdom
05. The Eternal Sea
06. Caravans To The Outer Worlds
07. Gangandi (Бонус песен в специалните издания)
08. Heimdal

Албумът ще излезе в различни формати, включително диск, диск и блурей, плоча в различни разцветки.

Групата представя и видео към парчето „Congelia“, което можете да гледате долу. Клипът е режисиран от Marius Marthinussen Søreide.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото